Події

​У поліції прокоментували затримання активістів під час акції в центрі Житомира

23 February 2021, 20:28

У Житомирі поліцейські встановлюють обставини інциденту під час масового заходу.

Про це ввечері 23 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Сьогодні, 23 лютого, поблизу приміщення обласної держадміністрації на майдані Корольова у м. Житомирі відбулась акція громадян на підтримку відомого активіста, засудженого до ув’язнення. Правопорядок забезпечували поліцейські та нацгвардійці. Під час масового заходу учасники демонстрували намір підпалити принесені із собою шини. На зауваження поліцейських не реагували, а коли правоохоронці спробували забрати шини, перешкоджали їм. Відтак двох учасників акції поліцейські доставили до відділу для встановлення їх осіб і з’ясування обставин події», - йдеться у повідомленні.

У поліції також зауважили, що відповідно до ст. 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. Однак це має відбуватись у цивілізований спосіб без створення загрози безпеці оточуючих людей.

Нагадаємо, близько 18.00 23 лютого житомиряни зібралися на майдані Корольова на акцію в підтримку Сергія Стерненка - громадського активіста, якому в цей день Приморський суд в Одесі виніс вирок – 7 років ув’язнення. Під час спроби запалити шини поліція затримала двох активістів.

Після акції на майдані Корольова, частина учасників попрямувала до Житомирського відділу поліції на Лесі Українки, де на затриманих активістів склали адмінпротоколи про злісну непокору працівникам поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція протест затримання поліція  
Матеріали по темі