Місто

​Житомиряни після акції на підтримку активіста Стерненка з майдану Корольова перебралися під стіни відділу поліції

23 February 2021, 20:00

По завершенню мирної акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, яка відбулась увечері 23 лютого на майдані Корольова, її учасники вирішили йти з протестом до Житомирського відділу поліції на Лесі Українки. Саме туди повезли затриманих житомирських активістів, які намагалися підпалити шини на початку акції.

«Зараз затримані в середині. У них відбирають пояснення. Нас далі холу, звісно, не пускають», - повідомив з місця події журналіст Житомир.info.

На своїй сторінці у соцмережі один із затриманих – Валерій Арушанян повідомив, що в поліції оформляють матеріали за статтею 185 КУпАП – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського…

"Складають протокол. Чекаю стоячи, мокрий від бруду, бо "моя поліція" дупою по асфальті вовтузила мене до бобика. П.С.: У відділку всі чемні, сама милота", - написав інший затриманий - Сергій Григорчук.


Станом на 20.30 обох затриманих відпустили. Що розповіли Валерій Арушанян та Сергій Григорчук, дивіться тут.

Нагадаємо, близько 18.00 23 лютого житомиряни зібралися на майдані Корольова на акцію «Волю Стерненку» - захід на підтримку громадського активіста, якому в цей день Приморський суд в Одесі виніс вирок – 7 років ув’язнення. Під час спроби запалити шини поліція затримала двох активістів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція протест затримання відділ поліції  
Матеріали по темі