Здоров'я

​До Житомира привезли першу партію вакцини від коронавірусу - 17,3 тисячі доз

24 February 2021, 20:32

Близько 18.00 24 лютого на базу спеціального медичного постачання прибула перша партія препарату Oxford/AstraZeneca – вакцини від коронавірусу. Для Житомирської області привезли понад 17 тисяч доз.

Після реєстрації вакцини її доставлять у мобільні пункти щеплень. Першу дозу препарату вже сьогодні направили до Житомирської міської лікарні ім. Павлусенка, де і буде проведена перша вакцинація.

«Щойно Житомирська область серед перших областей України отримала вакцину у кількості 17 300 доз для проведення вакцинації на території Житомирської області. У першу чергу щепленню підлягають лікарі, які працюють з пацієнтами, які захворіли на COVID-19. Сьогодні ми хочемо розпочати таку подію як щеплення. У лікарні №2 чекають перші лікарі, які виявили бажання зробити щеплення. Бригада, яка пройшла навчання, вирушить разом з нами проводити це щеплення. Вакцина буде зберігатися в КП «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради, де є відповідні умови для її зберігання. Особливостей зберігання саме для цієї вакцини немає - температура від +2 до +8, яка постійно тут зберігається. Сьогодні ми дали старт компанії вакцинування у Житомирській області», - зазначила перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.


Далі вакцину отримають населені пункти Житомирської області, де є опорні лікарні, в першу чергу йдеться про Коростень, Бердичів та Новоград-Волинський.

«У нас розроблені маршрути вакцинування і першими отримали лікарні, які повністю займаються хворими на COVID-19. Наступними будуть лікарні, які розташовані поблизу, потім у Коростень поїдемо. Далі - відповідно логістичного маршруту. У нас 6 бригад, де працює один медик і два фельдшери, які будуть здійснювати вакцинування», - сказала Наталія Остапченко.

Прибуття вакцини до Житомира очікували о 12:30, на той час зробити щеплення були готові понад 100 лікарів.

Довідка МОЗ: Вакцина Oxford/AstraZeneca – це вакцина на платформі вірусного вектора без здатності до реплікації, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу, яка відразу поїде в регіони.

Чи будуть житомиряни вакцинуватися від коронавірусу дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2020 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль інформував народних депутатів про затвердження за тиждень Національного плану впровадження вакцини проти COVID-19 та назвав пріоритетні групи для вакцинування. 24 грудня Мінфін повідомив про виділення 1,3 млрд гривень на закупівлю вакцини від коронавірусу, яка має з’явитися в Україні уже в лютому 2021 року. 30 січня 2021 року пресслужба МОЗ інформувала, що постачання вакцин в Україну почнеться в середині лютого: для початку першої хвилі вакцинації підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус вакцина вакцинація щеплення  
Матеріали по темі