Здоров'я

У Новограді-Волинському встановили нові карантинні обмеження: закрили ринки на вихідні, заборонять планову госпіталізацію

25 February 2021, 11:46

24 лютого у Новограді-Волинському відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС, на якому прийняли рішення про забезпечення впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на території Новоград-Волинської міської територіальної громади.

Про це 25 лютого повідомила пресслужба Новоград-Волинської міської ради.

«Органам місцевого самоврядування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами від 17 лютого 2021 року № 104), забезпечити впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів на території Новоград-Волинської міської територіальної громади, згідно до встановленого помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки», - йдеться у рішенні комісії з ТЕБ і НС.

Дане рішення передбачає зокрема заборону торгівлі на ринках у вихідні та святкові дні.

«Заборонити здійснення торгівлі харчовими продуктами та непродовольчими товарами на ринках, які розташовані на території Новоград-Волинської міської територіальної громади, у вихідні дні (субота, неділя та святкові дні). Торгівля товарами на ринках здійснюється виключно за умов дотримання вимог профілактичних заходів щодо протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19», - йдеться в оприлюдненому рішенні.

Керівникам супермаркетів та оптових магазинів доручено створити бригади осіб, відповідальних за дотримання карантинних вимог покупцями у торгових залах, зокрема:

  • - контроль за наявністю та правильним використанням засобу індивідуального захисту (маска, респіратор);
  • - недопущення масових скупчень покупців на касах та у залах магазинів.


Також у Новограді-Волинському обмежили доступ до лікарні та заборонили планову госпіталізацію.

«Обмежити доступ до приміщення КНП “Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання” та заборонити проведення планових госпіталізацій (крім паліативної допомоги, допомоги породіллям, новонародженим, допомоги при пологах, лікування онкохворих, високоспеціалізованої меддопомоги та іншої невідкладної меддопомоги)», - йдеться в рішенні», - йдеться у рішенні комісії з ТЕБ та НС.

Комісія також передбачила зміни для роботи кафе та закладів громадського харчування.

«Заборонити роботу після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос. Також забороняється розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв)», - йдеться у рішенні.

Також відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради доручили збільшити кількість ліжок у закладах охорони здоров’я для госпіталізації хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу в ОДА 22 лютого назвали лікарні, де хворими на коронавірус зайняті 50% ліжок: лідирує Новоград-Волинський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус карантин обмеження Новоград-Волинський  
Матеріали по темі