Влада

У Житомирі виконком попри карантин дозволив торгувати живими квітами на свята, але продавати штучні заборонив

3 March 2021, 13:50

3 березня на засіданні виконавчого комітету визначили місця для тимчасової торгівлі квітами.

Зокрема, житомирським квіткарям дозволили торгувати живими квітами, розсадою і саджанцями упродовж весни-осені 2021 року за адресою вулиця Небесної сотні, 8-10, де планують проводити реконструкцію. Заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою м. Житомир» Наталія Павлюк зазначила, що людей попередили про майбутню реконструкцію.

«Це ми організовуємо для торгівлі розсадою та квітами, які вирощені у підсобному господарстві. Сьогодні, мабуть, ні, бо сьогодні ми не дозволили виходити, краще з 4 березня до 30 листопада», - говорить Наталія Павлюк.


Також, попри червону зону, людям дозволили здійснювати торгівлю живими квітами напередодні 8 Березня: з 4 по 10 березня.

«Живими квітами до свята 8 Березня. Всіх попереджаємо і сьогодні ми об'їхали всі торговельні майданчики. У кожного має бути антисептик, огороджено, де продукти має бути закрито плівкою, надалі будемо попереджувати. Але свято», - каже Наталія Павлюк.

«Об’єктивно, на сьогодні квіти вже куплені для реалізації під час весняного свята. Їм принаймні треба реалізувати той товар, який є в наявності», - додала перший заступник міського голови Світлана Ольшанська.

А ось щодо товарів ритуального призначення перед поминальними днями, то виконком погодив організацію тимчасових торговельних майданчиків, але заборонив продаж штучних квітів.

«Минулого року ми попереджали всіх суб'єктів господарювання, що то був останній рік, коли ми дозволяємо через те, що був куплений товар. Це був вже край. Бо це був другий рік поспіль, який «останній». Ми попереджали, що більше не будемо дозволяти», - сказала Світлана Ольшанська.

Крім того, міський голова доручив зробити інформаційне повідомлення на кладовищах, що торгівля штучними квітами у цьому році заборонена.

Адреси за якими будуть розміщені торговельні майданчики для продажу живих квітів на час святкування Міжнародного жіночого дня та для торгівлі ритуальними товарами дивіться тут.

Нагадаємо, впродовж 2021 року міська влада хоче розширити тротуари, побудувати квіткові павільйони на вулиці Небесної сотні та зробити вулицю Лятошинського пішохідною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квіти виконком штучні квіти розсада  
Матеріали по темі