Події

У Житомирі водій Volkswagen пропонував хабаря патрульним, усього з початку року зафіксували 10 таких випадків

12 March 2021, 15:25

З початку 2021 року поліцейські управління патрульної поліції у Житомирській області зафіксували 10 випадків пропозиції хабаря.

Про це 12 березня повідомила пресслужба патрульної поліції у Житомирській області.

«З початку 2021 року зафіксовано 10 випадків пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди патрульним поліцейським. Патрульні кожного разу повідомляють водіїв про те, що ведеться відеофіксація та попереджають про відповідальність, однак це не зупиняє громадян», – йдеться у повідомленні.

В управлінні патрульної поліції нагадують, що за таке діяння передбачена кримінальна відповідальність. Відповідно до санкції статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ, передбачено штраф чи обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або обмеження волі на той самий строк.

Пропозицію дачі хабаря патрульні зафіксували і сьогодні. За порушення правил дорожнього руху інспектори зупинили автомобіль Volkswagen. Аби уникнути адміністративної відповідальності, водій запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду в розмірі 150 гривень.

Патрульні викликали на місце зупинки слідчо-оперативну групу, яка займалась подальшим оформленням події.

Пресофіцер управління патрульної поліції Житомирської області Тетяна Носадчук в коментарі Житомир.info уточнила, що 48-річного водія Volkswagen, який порушив ПДР, зупинили на проспекті Незалежності.

Нагадаємо, 16 лютого 2021 року на виїзді з Житомира патрульні за порушення ПДР зупинили автомобіль ЗАЗ, після спілкування з водієм інспектори запідозрили у нього стан сп’яніння. Аби уникнути адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп'яніння, водій запропонував патрульним грошову вигоду.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські патрульні отримують премії, якщо вони повідомляють про порушників, які намагаються відкупитися і пропонують хабарі. Про це 28 січня 2021 в прямому ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info розповів начальник управління патрульної поліції у Житомирській області Євгеній Ганзюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар водій патрульний ПДР  
Матеріали по темі