Суспільство

​Жителів Житомирської області попереджають про триденні антитерористичні навчання

15 March 2021, 10:31

Упродовж 16-18 березня 2021 року регіональна координаційна група Антитерористичного центру при управлінні Служби безпеки України в Житомирській області проведе контрдиверсійні навчання на об’єктах можливих терористичних посягань.

Про це 15 березня повідомив пресцентр СБ України в Житомирській області.

«Триденні тренування, що пройдуть в умовах, максимально наближених до реальних, відбудуться на території Коростенського району Житомирщини. Їх метою є відпрацювання алгоритму протидії диверсійно-терористичним групам, перевірка рівня контрдиверсійної захищеності потенційно уразливих об’єктів, а також виконання комплексу інших заходів, спрямованих на удосконалення міжвідомчої взаємодії», - йдеться у повідомленні.

Під час масштабних тренувань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, у тому числі обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд особистих речей та автомобілів тощо.

«Служба безпеки України просить жителів та гостей регіону із розумінням поставитися до тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців. Усі дії відбуватимуться у межах чинного законодавства», - повідомили в СБУ.

Крім того, просять громадян інформувати правоохоронців у випадку:

  • прибуття чи перебування у регіоні підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
  • появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;
  • виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження;
  • отримання інформації про наміри здійснення диверсійної та терористичної діяльності або інших протиправних дій.

У випадку отримання такої інформації просять повідомляти за номерами «гарячої лінії» УСБУ в Житомирській області (0412) 47-21-52, (096) 563-02-07 або телефонувати на спецлінію Національної поліції 102.

Нагадаємо, 30 вересня 2020 у Житомирі СБУ, правоохоронці і рятувальники «знешкоджували» в’язнів-терористів, які взяли в заручники працівників тюрми

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого 2021 поліція попереджала жителів Житомирського та Бердичівського районів про проведення навчально-тренувальних заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ поліція навчання антитерористичні навчання  
Матеріали по темі