Місто

Хто має право на першочергове зарахування до першого класу. Роз’яснення Житомирської міської ради

22 March 2021, 10:05

Житомирська міська рада 22 березня 2021 року оприлюднила роз’яснення для батьків щодо процедури зарахування в перший клас.

Відповідно до законодавства, право на першочергове зарахування мають діти, які проживають на території обслуговування закладу освіти.

Підстави для першочергового зарахування:

діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене одним із наступних документів:

паспорт громадянина України ( тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне місце проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення біженця) одного з батьків дитини або законних представників;

довідка про реєстрацію місця проживання дитини або одного з її батьків чи законних представників;

витяг з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання\перебування особи (дитини або одного з її батьків);

довідка про взяття на облік внутрішньопереміщеної особи;

документ, що засвідчує право власності на відповідне житло;

рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання;

акт обстеження умов проживання;

документ, що засвідчує право користування житлом (договір найму\ оренди, за умови його реєстрації або нотаріального посвідчення).

довідка про проходження служби у військовій частині;

акт обстеження умов проживання;

акт обстеження матеріально – побутових умов;

інший офіційний документ, що містить інформацію про місце проживання дитини та\або одного з її батьків чи законних представників: діти, які є рідними (усиновленими) братами та\або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі; діти працівників цього закладу; випускники дошкільного підрозділу закладу освіти.

Міська рада нагадує, що рішення виконкому Житомирської міської ради 17 лютого 2021 року № 106 визначено території обслуговування за закладами загальної середньої освіти Житомирської міської ОТГ. Ознайомитися з яким можна тут.

«Якщо у школі залишаються вільні місця після першочергового зарахування, проводиться жеребкування. За результатами жеребкування зараховуються діти, які не проживають на території обслуговування цього закладу», - зазначається у повідомленні.

Для того, щоб дитину зарахували до першого класу, один із батьків до 31 травня має особисто подати керівнику закладу, який обслуговує територію проживання дитини, заяву про зарахування. Разом із собою потрібно мати такі документи:

паспорт або інший документ, який посвідчує особу заявника;

копію та оригінал свідоцтва про народження дитини або документ, що посвідчує її особу.

При цьому дуже важливо знати, що гарантоване законом право «право особи здобувати початкову та базову середню освіту у державному або комунальному закладі освіти (його філії), за яким закріплена території обслуговування, на якій проживає ця особа, гарантується, що не обмежує право особи обрати інший заклад освіти».

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році прийом дітей до перших класів розпочався 1 березня. В 2020 році у зв’язку з карантином набір дітей до перших класів у Житомирській міській ОТГ перенесли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: першокласник школа міськрада  
Матеріали по темі