Події

​Поліція скерувала до суду обвинувачення стосовно житомирянина, який замовив вбивство бізнес-партнера

31 March 2021, 14:59

Підприємець з Житомира, який замовив вбивство свого партнера, постане перед судом.

Про це 31 березня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«31 березня скеровано до суду обвинувальний акт щодо 41-річного житомирянина. У ході досудового розслідування встановлена причетність чоловіка до замовлення вбивства бізнес-партнера для розв'язання власних фінансових проблем. Поліцейські вчасно втрутились в ситуацію та запобігли фатальному розвитку подій. Обвинуваченому загрожує 15-річне ув’язнення або довічне позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводили детективи Слідчого управління ГУНП Житомирщини за процесуального керівництва обласної прокуратури. Чоловік обвинувачується за ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 3 ст. 27 (організатор кримінального правопорушення), п. 6 (з корисливих мотивів), п. 11 (вчинене на замовлення) ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

У поліції нагадали, що 24 листопада 2020 року слідчі Слідчого управління ГУНП Житомирщини, оперативники Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції та бійці КОРДу ГУНП затримали жителя обласного центру за підозрою у готуванні замовного вбивства. Було встановлено, що він планував усунути свого партнера по бізнесу, замовивши його кілеру. Той мав загинути у результаті нібито нещасного випадку. Поліцейські провели затримання після передачі завдатку для виконання злочинного наміру. Загалом після виконання замовлення чоловік обіцяв сплатити виконавцю 15 тисяч доларів США.

«Досудове розслідування тривало впродовж 4 місяців. У цей час виконаний комплекс необхідних слідчих (розшукових) дій, а також проведені та долучені до матеріалів результати низки експертиз. У сукупності отримані докази злочинних дій підприємця, на підставі яких сформовано обвинувальний акт»,- повідомили в поліції.

Санкція ст. 115 (Умисне вбивство) КК України передбачає позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянин за 15 тис. доларів замовив вбивство свого бізнес-партнера, яке хотів замаскувати під самогубство, але завадили правоохоронці. Підприємець планував убивство партнера, аби отримати усі гроші від продажу спільного заміського комплексу відпочинку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замовне вбивство кілер бізнес суд  
Матеріали по темі