Місто

Весняний призов у Житомирі розпочався: до війська вже відправили перших 15 юнаків

6 April 2021, 10:44

На цьому тижні до лав Збройних сил України Житомирський об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки відправить перших 30 юнаків.

Про це в коментарі Житомир.info повідомив військовий комісар Житомирського ОМТЦК та СП Олександр Варивода.

«5 квітня перші 15 юнаків з Житомира та Житомирського району відправили до обласного збірного пункту, в середу, 7 квітня, відправимо ще 15. Всі ці хлопці призвані до лав Збройних сил України. Із 30 перших призовників 22 – з Житомира, 8 – з Житомирського району», - сказав військовий комісар.

Він наголосив, що всім юнаки у день відправлення до війська роблять в обласному ТЦК та СП безплатний тест на коронавірус.

Загалом під час весняного призову 2021 року Житомирський ОМТЦК та СП планує направити до війська майже 140 призовників.

Нагадаємо, з Житомирської області у квітні-червні 2021 року підлягають призову на строкову військову службу 546 юнаків: 247 – для Збройних сил, 20 – Держспецтрансслужби, 162 – Національної гвардії, 90 – Держприкордонслужби.

Як повідомляв Житомир.info, Верховна рада 30 березня 2021 року внесла зміни до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку, зокрема – створення на базі військових комісаріатів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, збільшення штрафів для призовників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: призов військкомат Варивода  
Матеріали по темі