Події

Попри призупинений дозвіл фірма продовжила видобувати лабрадорит в Житомирській області: прокуратура вимагає відшкодувати майже 17 млн грн

6 April 2021, 11:32

У Житомирській області незаконним видобутком лабрадориту довкіллю завдано шкоди на 16,8 млн грн – прокуратура заявила позов про відшкодування збитків.

Про це 6 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Коростишівською окружною прокуратурою в інтересах держави та територіальної громади подано до суду позов про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю заподіяної навколишньому середовищу шкоди на суму понад 16,8 млн грн. Наразі Господарським судом Житомирської області у справі відкрито провадження», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що приватне товариство, яке займається видобуванням граніту з родовища на території Черняхівського району, порушило вимоги чинного законодавства.

Зокрема, незважаючи на те, що дія спеціального дозволу на користування надрами була призупинена, підприємство продовжило самовільно видобувати камінь лабрадорит на земельній ділянці площею 3,32 га.

Відтак у період з лютого 2018 по вересень 2019 товариством незаконно було видобуто 5,7 тис. куб. м граніту.

«Унаслідок протиправних дій навколишньому середовищу спричинено збитків на суму понад 16,8 млн грн. Окружною прокуратурою вжито заходів представницького характеру для поновлення законності у сфері надрокористування та відшкодування завданої довкіллю шкоди», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 прокуратура повідомила, що оскаржує рішення Житомирської облради про надання дозволу ТОВ «Гранітлайн» на видобуток лабрадориту на 4 га Південної ділянки Головинського родовища лабрадориту в Черняхівському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граніт лабрадорит кар'єр видобуток шкода збиток довкілля Черняхів  
Матеріали по темі