Економіка

​Держпродспоживслужба не дозволила обрахувати споживачів водоканалу в Новограді-Волинському на 16 млн грн

9 April 2021, 12:19

При встановленні тарифів на воду в Новограді-Волинському Держпродспоживслужба надала пропозиції щодо правильності формування запланованих витрат підприємства на придбання електроенергії, амортизаційних відрахувань та планового прибутку, чим попередила обрахування споживачів послуг водоканалу на 15,9 млн грн.

Про це 8 квітня повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«За участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області на 15,9 млн грн попереджено обрахування споживачів міста Новограда–Волинського при формуванні тарифів на послугу з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», - йдеться у повідомленні.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області прийняли участь у складі засідання робочої групи з опрацювання матеріалів розрахунків тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення комунального підприємства Новоград–Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно–каналізаційного господарства» (далі – КП НВМР ВУВКГ).

За результатами опрацювання розрахункових матеріалів, ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області для складу робочої групи було надано пропозиції для розгляду, опрацювання та врахування питань, при встановленні тарифів, а саме щодо правильності формування запланованих витрат підприємства на придбання електроенергії, амортизаційних відрахувань та планового прибутку.

Разом з тим, слід зазначити що на офіційному веб-сайті КП НВМР ВУВКГ https://vodokanal.04141.com.ua/news/152747 станом на 09.12.2020р. було опубліковано повідомлення про намір зміни тарифів на

  • централізоване водопостачання до рівня 23,20 грн. за куб.м з ПДВ
  • централізоване водовідведення до рівня 32,26 грн. за куб.м з ПДВ

На сьогодні рішенням виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради №77 від 17.03.2021 року, з урахуванням пропозицій ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області встановлено тарифи на рівні:

  • централізоване водопостачання – 18,43 грн/ куб.м з ПДВ;
  • централізоване водовідведення – 24,33 грн/ куб.м з ПДВ.

«Як наслідок, фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області попереджено обрахування споживачів на суму 15,9млн.грн. в розрахунку на рік, тим самим було зменшено економічно необґрунтовані витрат в структурі собівартості послуг», - повідомили в управлінні.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що вони продовжують роботу щодо запобігання порушень у сфері ціноутворення, забезпечення встановлення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги зокрема.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни, які не мають лічильника, з травня по жовтень платитимуть за полив присадибної ділянки понад 6 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Новоград-Волинський тариф Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі