Місто

У Житомирі в рамках акції почали висаджувати 1000 дерев, естафету передають Миколаєву та Дніпру

10 April 2021, 13:20

Зранку 10 квітня у Житомирі стартувала акція «Дереводень», в рамках якої на території міста висадять тисячу саджанців. Ініціаторами є Житомирська міська рада. Дерева саджають на територіях ОСББ, Польському бульварі та майдані Польовому.

До акції долучились депутати та працівники міської ради, Пластовий молодіжний центр та мешканці.

«Досвід участі у будь-яких акціях екологічного спрямування – в толоках, прибираннях – у нас є. Ми до цього регулярно долучаємося, оскільки це один із напрямків нашої діяльності. Сьогодні тут зібралося близько пів сотні пластунів. Найбільше серед них новаків, ми так називаємо наймолодших – від 6 до 11 років, їх тут близько 30», – говорить директор Пластового молодіжного центру Захар Маковський.


«Приєдналися до акції, бо ми ходимо у пластовий центр, а живемо на Польовій, тому ми тут гуляємо і нам не байдуже, як тут гарно навколо», – каже Анна.

Як посадити дерево, розповідає 7-річна Олександра, яка сьогодні на акцію пришла разом з мамою.

«Я тримала дерево, а ще копала. Як, я думаю, треба знайти дерево, відкопати яму і його подати, а потім його засипати землею», – відповідає 7-річна Олександра.

Серед учасників акції – вихованці підліткового клубу «Фортуна» міського культурно-спортивного центру.

«Місто Житомир повинно бути чисте, гарне та одне з кращим міст нашої України. А ми працюємо з дітьми та молоддю, тому ми займаємося й екологічним вихованням обов'язково. Ми не рахуємо дерева: скільки можемо – стільки посадимо. Чим більше, тим краще», – коментує педагог-оганізатор підліткового клубу «Фортуна» Лариса Уланова.

За словами міського голови, це одна з наймасштабніших екоакцій у Житомирі й вона може стати гарною традицією для міста.

«Вдячний всім, хто сьогодні долучався, бо тільки від ОСББ в нас було близько 400 заявок. І маю надію, що всі вони працюють по місту Житомир, а ми надали ще додатково техніку наших комунальних підприємств для того, щоб забезпечити висадку дерев та кущів. Чому ми обрали сьогодні саме це місце? Пам'ятаєте рік або півтора року тому, коми ми починали реконструкцію скверу, тоді люди виходили й казали, що ми проти того, щоб зрізати дерева, але потім разом з комісією й архітектором вони зрозуміли, що це потрібно робити. Вони зрізали 24 дерева, а сьогодні ми у цьому сквері й біля нього висаджуємо 150 дерев. І вони вже немаленькі, а досить великі дерева, які будуть давати змогу дітям бігати в тіні й літнім людям насолоджуватися цим сквером. Я хотів би передати цей челендж містам Миколаїв та Дніпро, нехай вони також вийдуть», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, початок акції «Дереводень» анонсували на 10:00 год. 10 квітня, саджанці надають КП «Зеленбуд» та лісівники.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією пресслужби Житомирської міської ради, у 2021 році КП «Зеленбуд» збирається висадити понад 80 тисяч рослин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево висадка дерев "Зеленбуд" "Дереводень" акція естафета екологія  
Матеріали по темі