Події

У Житомирській області суд оштрафував директора ліцею та батьків 10-класника за булінг щодо вчителя

12 April 2021, 11:33

Чуднівський районний суд Житомирської області оштрафував матір учня КЗ «Вільшанський ліцей», оскільки той вчинив булінг щодо вчителя трудового навчання. Хлопець «висвітлював непристойні речі на офіційному сайті» навчального закладу. За вчинок сина матері доведеться сплатити 850 грн штрафу.

Постанову стосовно вказаного адмінправопорушення (Булінг (цькування) учасника освітнього процесу) Чуднівський районний суд виніс 30 березня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 1 квітня.

Факт цькування вчителя був зафіксований 21 січня цього року. Учень вчинив булінг щодо вчителя трудового навчання, застосовуючи засоби електронних комунікацій.

Скріншот з постанови Чуднівського районного суду

Зазначено, що в судовому засіданні мати школяра визнала себе винною, щиро розкаялася й обставини справи не оспорювала.

Тож суд постановив «визнати ОСОБА_1 винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 173-4 КУпАП, та накласти на неї адміністративне стягнення штраф у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850,00 грн (вісімсот п`ятдесят гривень нуль копійок)».

Також на користь держави з жінки стягнули 454,00 грн судового збору.

За булінг в Вільшанському ліцеї оштрафували і його директора, який не повідомив до поліції про правопорушення, зафіксоване 24 лютого цього року. Відповідну постанову Чуднівський районний суд виніс 29 березня.

Скріншот з постанови Чуднівського районного суду

В судовому засіданні директор навчального закладу визнав себе винним, обставини справи не оспорював та розкаявся. Його також оштрафували на 850 грн.

Нагадаємо, 25 лютого 2021 року пресслужба ГУ Нацполіції у Житомирській області повідомила про булінг в одній із територіальних громад Житомирського району: 15-річний підліток заради розваги булив на навчальних веб-платформах учителів, попередньо зламавши їх акаунти. Про такі діяння педагоги повідомили свого керівника, а згодом і поліцейських.

У сюжеті ТСН від 27 лютого 2021 року йшлося, що вчителі Вільшанського ліцею поскаржились у поліцію на цькування учнем. Спочатку 10-класник створював жартівливі меми у соцмережах, використовуючи фотографії педагогів. Учителі це терпіли, бо мати школяра – їхня колега. Але далі від імені потерпілих з їхніх акаунтів почали ширитися образи і нецензурний контент. Директор Вільшанського ліцею заступався за учня, характеризуючи його як спокійного і неконфліктного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: булінг цькування школяр учитель учитель вчитель Вільшанський ліцей школа ліцей  
Матеріали по темі