Здоров'я

Степанов запевняє, що настав пік третьої хвилі епідемії і кількість госпіталізацій хворих на COVID-19 зменшується

13 April 2021, 12:20

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна сягнула піку третьої хвилі епідемії COVID-19, бо ситуація почала стабілізуватися. Кількість госпіталізацій спадає.

Про це 13 квітня повідомляє «Українська правда» з посиланням на Максима Степанова.

«Що стосується епідемії: як ми і прогнозували, ми вийшли на пік захворюваності, на пік третьої хвилі. Зараз поступово ситуація почала стабілізуватися. Ми вже це бачимо по всіх регіонах. Ми бачимо від'ємне значення порівняння госпіталізацій. Наприклад, кількість госпіталізованих від тижня до тижня. На минулому тижні на 2 тисячі менше осіб було госпіталізовано, ніж на позаминулому тижні. Також ми це бачимо по кількості викликів нашої швидкої. Ця кількість теж стабілізувалася – більше того, пішла вниз. Тобто менша кількість викликів "швидкої допомоги», – йдеться у повідомленні.

У житомирських лікарнях №1 та №2 станом на 13 квітня перебувають 423 пацієнти з коронавірусом, в обласні лікарні – 117 і в обласній дитячій лікарні – 10 хворих. За добу в дві міські лікарні госпіталізували 41 людину

Такі дані оприлюднили на сайті Житомирської міської ради.

За останню добу в лікарню №1 з COVID-19 госпіталізували 36 пацієнтів, всього на лікуванні знаходяться 184 людини; в лікарню №2 – 5 людей госпіталізовано, всього – 239; в дитячу лікарню – 3 дитини, всього лікується в закладі 10 пацієнтів. Також наведені дані по обласній лікарні – всього на лікуванні з коронавірусною хворобою 117 пацієнтів, за добу госпіталізували 1 людину.

Нагадаємо, станом на 7 квітня у двох лікарнях Житомира знаходились 398 пацієнтів з коронавірусом, за добу було госпіталізовано 49 людей.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області продовжує діяти червона зона карантинних обмежень. За словами першої заступниці голови ОДА Наталії Остапченко, показники не дають змогу вийти із червоного рівня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 госпіталізація лікарня Степанов епідемія пік  
Матеріали по темі