Влада

Верховна рада звільнила 11-класників від проходження державної підсумкової атестації

14 April 2021, 09:11

На позачерговому пленарному засіданні Верховної ради 13 квітня прийнято Закон «Про внесення змін до Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» щодо окремих питань завершення 2020/2021 навчального року.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

«Законом передбачено мінімізувати ризики захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19) під час оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, та унеможливлення отримання ними в установленому законодавством порядку документів про здобуття повної загальної середньої освіти. Законом у зв’язку із здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням», - йдеться у повідомленні.

За проєкт закону №5014, який був зареєстрований у Верховній раді 14 лютого 2021 року, перед голосуванням голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак зазначив, що цей законопроект продовжує практику минулого року щодо звільнення здобувачів освіти від проходження державної підсумкової атестації. Сергій Бабак повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому. Народні депутати 295 голосами підтримали прийняття законопроекту за основу і 298 голосами проголосували в цілому, жодного голосу «за» не дала лише одна парламентська фракція – «Голос».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, в 2020 році випускників шкіл також звільнили від проходження ДПА, відповідний закон ухвалили в червні.

Як повідомляв Житомир.info, наказом МОН від 3 березня 2021 року учнів 4-х та 9-х класів звільнили від проходження державної підсумкової атестації (ДПА) у 2020/2021 навчальному році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР школа ДПА закон коронавірус  
Матеріали по темі