Події

У Житомирі чоловікам, які продавали фальшиві долари США, повідомили про підозру

14 April 2021, 09:29

У Житомирі 5 чоловікам, які продавали фальшиві долари США, правоохоронці повідомили про підозру у придбанні, зберіганні та збуті підробленої валюти. У ході слідчих дій проведено півтора десятка обшуків та затримано трьох осіб.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Поліцейські встановили причетність учасників угрупування до оборудок із підробленою валютою на території обласного центру. Членів групи було затримано після продажу фальшивих доларів США поблизу одного з ринків Житомира. Водночас у ході подальших слідчих та розшукових дій проведено 15 одночасних обшуків та вилучено достатньо доказів протиправної діяльності, зокрема грошові кошти у валюті та гривнях, мобільні телефони, транспортні засоби та інші речі.

У результаті 13 квітня п’ятьом жителям обласного центра, віком від 40 до 50 років, слідчі поліції повідомили про підозри у вчиненні тяжких злочинів за попередньою змовою групою осіб, тобто за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей…) Кримінального кодексу України.

Трьох чоловіків затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі дії тривають та призначено ряд експертиз. Також поліцейські ініціюватимуть клопотання про обрання затриманим запобіжного заходу тримання під вартою.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Водночас поліцейські звертаються до громадян: якщо ви потерпіли від дій фальшивовалютників в описаних обставинах, повідомте про це за номерами 0688609937 чи 102, або безпосередньо звернувшись до Головного управління Нацполіції в Житомирській області (м. Житомир, вул. Старий Бульвар, 5/37).

Як повідомляв Житомир.info, 13 квітня 2021 року на Житньому ринку в Житомирі «на гарячому» затримали валютників, які збували фальшиві долари США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: валютник обмін валют Житній ринок долар підозра  
Матеріали по темі