Події

У селищі Житомирської області жінка запалила траву навпроти лікарні: вогонь дістався газорозподільної станції та будинків

14 April 2021, 11:39

У смт Ємільчине Житомирської області 13 квітня місцева жителька взялася випалювати траву, аби в подальшому було де випасати худобу. Багаття розвела навпроти місцевої районної лікарні. Полум’я швидко розповсюджувалося: рятувальники зупинили вогонь за 100 метрів від газорозподільної станції та будинків місцевих жителів. Загалом же упродовж доби вогнеборці ліквідували 4 займання минулорічної рослинності на загальній площі 8 га.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«13 квітня, о 13:16, по лінії «101» надійшло повідомлення про займання сухостою поблизу смт Ємільчине Новоград-Волинського району. Зі слів місцевої жительки, вона вирішила спалити суху траву для подальшого випасання худоби та розвела багаття навпроти районної лікарні. Через пориви вітру площа пожежі стрімко збільшувалася. По прибуттю чергового караулу вогнеборців площа пожежі складала 1 га території. Вогонь вже дістався газорозподільної станції та житлового сектору», – йдеться у повідомленні.

Бійцям ДСНС вже за 18 хвилин вдалося зупинити поширення пожежі на відстані менше ніж 100 метрів від газового господарства та осель місцевих жителів. Ліквідували пожежу о 14:10 год. Вогнеборцям вдалося не допустити збільшення площі займання.

Крім того, минулої доби на відкритій території в межах с. Скоморохи Житомирського району горів сухостій на площі 1 га. Зусиллями бійців ДСНС вдалося зупинити поширення полум’я за 30 м від житлового сектору.

Ще дві пожежі сухої трави ліквідовані поблизу с. Рудня Озерянська Коростенського району та Глибочок Новоград-Волинського району на загальній площі 5 га. Там також існувала загроза поширення полум’я на житловий сектор, однак бійцям ДСНС вдалося цього запобігти. Обставини усіх загорянь встановлюють фахівці

Нагадаємо, 26 березня 2021 року жителі житомирського мікрорайону Крошня скаржились на задимленість, рятувальники пояснювали, що горить суха трава на околиці міста.

Який вигляд має ліс в Овруцькому районі через рік після масштабних пожеж та скільки часу потрібно на відновлення екосистеми, дивіться у відеосюжеті від 27 березня 2021 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС суха трава Ємільчине  
Матеріали по темі