Місто

Будівлі на Михайлівській у Житомирі збираються розфарбувати кольорами логотипу міста задля єдиної концепції

14 April 2021, 17:51

Будівлі на Михайлівській – єдиній пішохідній вулиці Житомира – мають намір розфарбувати кольорами логотипу міста. Це має посприяти створенню єдиної архітектурної концепції.

Про це 14 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради, посилаючись на слова головної архітекторки міста Ольги Бронштейн.

«Пішохідна вулиця має приваблювати не лише житомирян, а й залишати гарні спогади у гостей нашого міста. Михайлівська повинна мати єдину архітектурну концепцію, каже головна архітекторка міста Ольга Бронштейн», – пише пресслужба міськради.

Зазначається, що ідея такої концепції – використати на фасадах будівель пішохідної вулиці кольори логотипу Житомира. Підприємці вже зголосилися долучитися до проєкту.

«Хочу сказати, що в Житомирі живуть найкращі підприємці. Вони підтримують нас, долучаються до проєкту і фарбуватимуть не тільки перший, а й другий поверхи», – каже Ольга Бронштейн.

Про свої плани оновлення фасадів розповіли і підприємці.

«Ідея архітектури щодо приведення до ладу нашої Михайлівської мені дуже сподобалася. Ми вже почали ремонт, робимо арку, хочемо зробити з неї «тунель кохання…», – розповіла підприємниця Олена.

Нагадаємо, зі слів головної архітекторки Житомира Ольги Бронштейн, з 15 квітня у місті дозволять роботу літніх майданчиків біля кав’ярень та ресторанів. Станом на 6 квітня до департаменту містобудування та земельних відносин надійшло близько 40 заяв з ескізами, проте поки що жоден не отримав погодження. Серед найчастіших зауважень – відсутність озеленення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська Бронштейн архітектура головний архітектор  
Матеріали по темі