Події

Поліція розшукує шахраїв, які ошукали двох житомирянок: виманили 60 тис. грн на «лікування дочки» та «зняли порчу» на 12 тис. грн

16 April 2021, 15:56

Двоє літніх житомирянок повірили незнайомцям та втратили власні заощадження. Одна з них 15 квітня віддала значну суму коштів на «лікування доньки», яка нібито постраждала у ДТП, інша – «знімала порчу» з членів родини. Наразі за цими фактами ведеться слідство.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«15 квітня до Житомирського районного управління поліції звернулася 81-річна житомирянка та розповіла, що ввечері на стаціонарний номер їй зателефонувала невідома жінка, яка назвалася працівницею медичного закладу. Вона повідомила пенсіонерці, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду і нині терміново необхідна значна сума грошей для проведення оперативного втручання. Уже через пів години у пенсіонерки вдома був «представник лікарні», якому жінка віддала близько 60 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Лише після цього пенсіонерка зателефонувала дочці та дізналася, що ніхто з рідних не потрапляв у неприємності та не потребує негайного лікування.

Минулого дня від негараздів рятувала родину й інша 83-річна містянка. Уранці у центрі міста вона зустріла жінку, яка розповіла про наведену на пенсіонерку та членів її родини «порчу». Нова знайома зі своєю подругою переконували, що осередком зла є грошові кошти, залишені у квартирі житомирянки. Довірлива пенсіонерка винесла з помешкання всі свої заощадження, а це близько 12 тисяч гривень, поклала їх у конверт та віддала новим знайомим. А ті, проводячи «магічні обряди», відволікли її увагу та підмінили гроші на пакунок з папірцями. Лише вдома жінка виявила, що її надурили.

Наразі слідчими розпочаті кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство) КК України.

Правоохоронці встановлюють причетних до правопорушень. Зокрема, розшукують двох «цілительок» за прикметами: перша жінка на вигляд 30-35 років, зріст 160 см, середньої тілобудови, була одягнена у куртку світлого кольору, головний убір світлого кольору: друга – на вигляд близько 25 років, темне зібране волосся, одягнена в темний одяг, на куртці був напис латиницею.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж лише кількох днів березня 2021 року до поліції Житомира надійшло до десятка звернень щодо ошуканств. Найчастіше заявники довіряли шахраям під час купівлі товарів в Інтернеті, або були впевнені, що допомагають рідним у скрутній ситуації. У результаті довірливі житомиряни віддали ошуканцям понад 100 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція ошуканство  
Матеріали по темі