Влада

В області планують відремонтувати понад 250 км доріг, а в Житомирі – почати реконструкцію мосту біля вокзалу

22 April 2021, 16:58

У 2021 році в Житомирської області планують відремонтувати понад 250 км доріг. Про це розповів голова облдержадміністрації Віталій Бунечко 22 квітня під час виїзного брифінгу.

Також він зазначив, що цього року у Житомирі розпочнеться реконструкція шляхопроводу через залізницю та продовжиться капітальний ремонт вулиці Київської (від Небесної Сотні в напрямку Автовокзалу).

«Сьогодні у мене був міський голова і ми з ним обговорювали, останнє, що ми затвердили - це вулиця Київська. Ми починаємо реконструкцію у цьому році й перші 42 млн будуть скеровані на вул. Київську. Ми маємо домовленість з Укравтодором і з народними депутатами про виділення субвенції на реконструкцію залізничного мосту у Житомирі. Залізниця взяла на себе зобов'язання електрифікувати гілку Новоград-Волинський – Житомир. У наступні періоди ми доробимо всю вул. Київську, до в’їзду з Києва. У підсумку маємо такий план робіт на 2021 рік: до реалізації заплановано 29 місцевих об’єктів дорожнього будівництва, загальною протяжністю більше, ніж 83 км та 48 об’єктів державного значення загальною протяжністю 174 км», - Віталій Бунечко.


Журналістам показали початок капітальних робіт на дорозі Вільськ-Камянка, яку ремонтують за гроші, які вдалося заощадити, ще минулого року.

«Шляхом залишків минулорічної субвенції у розмірі понад 100 млн гривень плануємо завершити 3 об'єкти. Один з них - це довгоочікуваний капітальний ремонт дороги Вільськ-Кам’янка. Це забезпечить належне сполучення між Оліївською ОТГ та Житомиром. Реконструкція буде завершена безумовно, у цьому році. Це біла щебенева дорога і буде повністю нове асфальтне покриття, в населених пунктах будуть облаштовані тротуари. Вартість дороги - близько 65 млн грн. Роботи будуть виконані, техніка вже працює. Приємно, що тут «Автомагістраль», там, де працює «Автомагістраль» ми маємо чіткі терміни», - розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

На останок голова Житомирської ОДА зазначив, коли усунуть недоліки на Київській та Великій Бердичівській. За його словами підрядник за власні кошти має все виправити до кінця червня.

«По минулому році і по четвірці - це дороги, які турбують всіх, де неякісно виконані роботи. Це наші житомирські дороги, за які чув дуже багато нарікань та дороги у Новограді-Волинському. Вкотре хочу сказати, що дороги не прийняті нашим департаментом інфраструктури, підрядні організації за власні кошти взяли на себе зобов'язання, згідно з нашими договорами, виправити недоліки. Ми бачимо, що цього року затягнулася весна ми пізніше могли почати роботи, тому до кінця червня ці дороги у Житомирі та Новограді-Волинському будуть виправлені за власний кошт наших підрядних організацій», - сказав Віталій Бунечко.

Нагадаємо, заступник мера Житомира розповів, які вулиці ремонтуватимуть в 2021 році у місті.

Як повідомляв Житомир.info, в 2020 році частину вулиці Київської (від майдану Соборного до вул. Небесної сотні) та вулиці Великої Бердичівської (від вул. Довженка до вул. Жуйка) капітально ремонтували в рамках президентської програми «Велике будівництво», замовником робіт був департамент регіонального розвитку облдержадміністрації.

У січні 2021 голова ОДА пообіцяв виправити недоліки капітального ремонту вулиці Київській в Житомирі, але треба почекати до весни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко дороги ремонт Київська міст залізниця  
Матеріали по темі