Економіка

Нові тарифи від «Житомиргаз Збут», які почнуть діяти з 1 травня: 7,99 грн за кубометр

26 April 2021, 12:26

ТОВ «Житомиргаз Збут» повідомило ціну на природний газ для населення за тарифами «Твій газ Річний» (базова пропозиція постачальника) та «Твій газ Місячний», які почнуть діяти з 1 травня 2021 року.

Інформація 26 квітня оприлюднена на сайті газопостачальника.

Річний та місячний тарифи мають однакову вартість – 7,99 грн/куб.м, що на гривню більше, ніж було раніше: з 1 квітня 2021 року ціна була 6,99 грн за кубометр.

«Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, газопостачальні компанії з 1 травня 2021 року автоматично переводять клієнтів на базову річну пропозицію. ТОВ «Житомиргаз Збут» пропонує своїм клієнтам новий річний тарифний план – «Твій газ Річний». Вартість газу за цим тарифом становить 7,99 грн за кубометр з ПДВ. Така ціна діятиме з 1 травня поточного року до 30 квітня наступного», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що клієнтам ТОВ «Житомиргаз Збут» не потрібно збирати документи та підписувати новий договір, аби користуватися тарифом «Твій газ Річний». Адже з 1 травня 2021 року усі споживачі природного газу за замовчуванням будуть переведені постачальником на цю базову річну пропозицію.

Для клієнтів, які виявлять бажання змінити тариф «Твій газ Річний» на іншу комерційну пропозицію, «Житомиргаз Збут» підготував кілька тарифів. Наприклад, вже з 1 травня 2021 року починає діяти тариф «Твій газ Місячний». Вартість газу в межах цього тарифного плану у травні становить 7,99 грн за кубометр.

«Ціна газу у межах цього тарифу буде визначатися поточною ситуацією на ринку і змінюватиметься щомісяця. ТОВ «Житомиргаз Збут» інформуватиме про ціну блакитного палива за цією комерційною пропозицією щомісяця за п'ять днів до початку наступного терміну постачання. Таким чином, у споживачів буде можливість зекономити, якщо газ подешевшає. Передавати показники лічильника необхідно як і раніше – з 1 до 5 числа кожного місяця, а сплачувати за газ – до 25 числа щомісяця, наступного за періодом споживання. Для переходу на споживання палива за тарифом «Твій газ Місячний» потрібно подати нову Заяву-приєднання постачальнику», - йдеться у повідомленні.


Водночас сайт «ГазПравда» оприлюднив базові ціни на газ, які українці платитимуть з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

«Станом на 8:30 26 квітня найнижчі річні ціни – від 7,88 грн до 7,96 грн за кубометр запропонували 4 компанії. Ціну 7,88 грн за кубометр запропонувало ДП «Евода трейд» КП «Луцькводоканал», 7,89 грн - ТОВ «Черкасигаз збут» і ТОВ «Уманьгаз збут», 7,96 грн – Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». По 7,98 грн за кубометр газ продаватимуть ТОВ «Волиньелектрозбут» і ТОВ «Закарпаття Енергозбут». Низка регіональних газзбутів оприлюднили єдину ціну в 7,99 грн за кубометр (в тому числі й ТОВ «Житомиргаз Збут» - ред.). Пропозиції решти компаній коливаються від 8,2 грн до 12,9 грн за кубометр. І лише декілька компаній встановили значно вищі цінники: аж 13,5 грн за кубометр», - інформує видання.

Нагадаємо, в січні поточного року Уряд встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр, вона мала діяти з 1 лютого по 31 березня 2021 року. Тако ж в січні Антимонопольний комітет України розпочав справи щодо шести газопостачальних компаній через встановлення завищених цін на газ для населення, в списку було і ТОВ «Житомиргаз Збут».

Як повідомляв Житомир.info, власником ТОВ «Житомиргаз Збут» є АТ «Оператор Газорозподільної Системи "Житомиргаз"», голова правління якого Валентин Ющенко в 2020 році отримав 3 млн 041 тис. 427 грн зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиргаз газ тариф  
Матеріали по темі