Місто

​У якому форматі працюють житомирські тренажерні зали та чи дотримуються карантинних вимог

27 April 2021, 17:18

Житомирська область досі знаходиться у червоній зоні, але міська комісія з питань ТЕБ і НС дозволила з 24 квітня індивідуальні спортивні заняття (тренування) в приміщеннях, обладнаних для цього.

Зокрема, тренажерним залам дозволили працювати за умов: перебування не більше однієї особи на 20 м2 площі приміщення, обробки спортивного інвентарю дезінфікуючими засобами після кожного відвідувача та дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

Житомирські тренажерні зали у соціальних мережах запрошують містян на тренування. Але, чи дотримуються вони карантин норм, 27 квітня дізнавалися журналісти Житомир.info.

Йдемо до тренажерної зали, що знаходиться на площі Соборній. Спортсмени займаються під наглядом тренера, на якому одягнена маска. Біля входу є антисептик та паперові рушники, а біля адміністратора є засіб для обробки спортивного інвентарю. Тренування відбувається за попереднім записом.

«Працюємо в карантинних умовах, з дотриманням всіх санітарних норм. У нас є обмеження за кількістю людей і тільки персональні заняття», - розповіла тренер Олена Добранська.


У іншому тренажерному залі можна займатися без тренера. При вході міряють температуру та пропонують обробити руки.

«Відновили роботу ми 26 квітня 2021 року. Працюємо в умовах карантину, дотримуємося всіх санітарних норм: маски, антисептики, скринінг температури, 20 кв.метрів на одну особу. Заняття зараз тільки з тренером, або індивідуальні. Групових занять, фітнес, танці, кікбоксинг, бокс не проводимо», - говорить директор тренажерної зали Дмитро Куліш.

Відповідальність за недотримання карантинних вимог несуть безпосередньо власники спортивних залів. Чи дотримуються вони цих норм, перевіряють рейдові групи. В поліції зазначили, що у першу чергу намагаються поспілкуватися та вказати на недоліки, які варто виправити.

«В обласному центрі створені рейдові групи, до яких залучені не лише поліцейські, а й інші відповідальні служби, які моніторять ситуацію з дотриманням встановлених карантинних обмежень у закладах розважальних, торгівлі, магазинах, торговельних комплексах, так і у інших закладах. На першому етапі рейдові групи, або правоохоронці, які виїздять на місце, у першу чергу намагаються пояснити, роз'яснити, попередити, застерегти, якщо слова не є дієвими, якщо люди продовжують ігнорувати, наприклад використання засобів індивідуального захисту або що, тоді включається механізм адміністративних стягнень або оформлення адмінматеріалів для подальшого розгляду їх у суді», - зазначила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Чим звичайне тренування відрізняється від «карантинного» дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, міська комісія ТЕБ і НС хоче, аби в Житомирі встановили «помаранчевий» рівень епіднебезпеки, роботу літніх майданчиків та проводити індивідуальні заняття у спортзалах дозволили з 24 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тренажерні зали тренування карантин коронавірус червона зона  
Матеріали по темі