Влада

​У Житомирі хочуть створити денний центр та мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства

28 April 2021, 10:16

З метою вдосконалення у Житомирській міській територіальній громаді системи надання допомоги постраждалим та протидії насильству у місті планують створити денний центр та мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від насильства.

Відповідні проєкти рішення виконавчого комітету 27 квітня опублікували на сайті Житомирської міської ради.

«Створити денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, як структурний підрозділ Житомирського міського центру соціальних служб міської ради. Затвердити Положення про денний центр соціально-психологічної допомоги…», – йдеться у проєкті рішення.

У Положенні зазначено, що денний центр створюється для надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим особам, у тому числі у випадках, коли такі особи звернулися разом із дитиною, та для забезпечення їм (за потреби) можливості короткострокового або цілодобового перебування у спеціально обладнаному при денному центрі приміщенні, що забезпечене комунальними послугами і призначене для надання постраждалим особам, які звернулися до такого центру, послуг короткострокового або цілодобового перебування (далі - “кризова кімната”).

Також виконком хоче створити мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги.

«Створити мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, при Житомирському міському центрі соціальних служб міської ради. Директору Житомирського міського центру соціальних служб міської ради Юрченко О.І. забезпечити організацію діяльності мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі», – йдеться у проєкті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, на території Житомира та Житомирського району з 25 листопада 2019 року офіційно запрацювали дві мобільні групи реагування на факти домашнього насильства. З 14 квітня 2021 року така група запрацювала в Коростені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком насильство. центр допомога мобільна бригада  
Матеріали по темі