Події

Суд оштрафував жительку Житомирської області, син якої написав лайливі слова на паркані вчителя та зобразив непристойні малюнки

30 April 2021, 12:44

Баранівський районний суд Житомирської області оштрафував жінку, неповнолітній син якої розмалював фарбою паркан учителя, зокрема, написав слова нецензурної лайки та зобразив непристойні малюнки. За невиконання батьківських обов’язків матері доведеться сплатити 850 гривень штрафу.

Постанову щодо адміністративного правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Баранівський райсуд виніс 26 квітня 2021 року.

Протокол про адмінправопорушення від відділу поліцейської діяльності №1 Новоград-Волинського РВП ГУНП в Житомирській області надійшов до суду 17 березня. Сам інцидент трапився 25 лютого цього року.

«25.02.2021 року близько 19 год. 30 хв. за адресою АДРЕСА_2 встановлено, що ОСОБА_1, не виконувала своїх батьківських обов`язків по вихованню неповнолітнього сина ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, що виразилося в тому, що останній пошкодив паркан вчителю ОСОБА_3, розмалювавши його фарбою, словами нецензурної лайки та малюнками непристойного характеру», – йдеться у постанові.

Скріншот з постанови Баранівського районного суду від 26.04.2021

У судовому засіданні мати хлопця вину визнала та запевнила суд, що в подальшому буде слідкувати за поведінкою сина. Суд врахував це як пом’якшувальну обставину.

Врешті, суд постановив жінку «визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.184КУпАП України, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень». Також у дохід держави матері хлопця доведеться сплатити судовий збір у розмірі 454 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня 2021 року Чуднівський районний суд Житомирської області оштрафував матір учня КЗ «Вільшанський ліцей», оскільки той вчинив булінг щодо вчителя трудового навчання. Хлопець «висвітлював непристойні речі на офіційному сайті» навчального закладу. За вчинок сина матері доведеться сплатити 850 грн штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд штраф Баранівський район хуліганство  
Матеріали по темі