Події

​У Житомирській області на хабарі затримали двох посадовців поліції: вимагали пальне від фермерів за безперешкодну роботу

30 April 2021, 18:07

У Житомирській області СБУ викрила на корупції двох посадовців поліції: вимагали тисячі літрів пального від фермерських господарств в обмін на безперешкодну роботу.

Про це 30 квітня повідомила пресслужба СБ України в Житомирській області

«Співробітники Служби безпеки України викрили двох посадовців одного з підрозділів Головного управління Національної поліції у Житомирській області. Поліцейські щомісяця вимагали хабарі від місцевих підприємців за безперешкодне використання у своїй роботі великогабаритної сільськогосподарської техніки. Встановлено, що зловмисники систематично отримували хабарі у вигляді талонів на пальне. Місячний «абонемент» коштував від 400 до 800 літрів пального з кожного фермерського господарства.

Оперативники СБУ задокументували кілька епізодів протиправної діяльності поліцейських. Правоохоронці затримали фігурантів на робочому місці після отримання чергового хабаря», – йдеться у повідомленні.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомляє, що таку «таксу» правоохоронці встановили за безперешкодний рух великогабаритної техніки агрофірми територією Квітневої, Попільнянської та Андрушівської територіальних громад.

На сайті ГУНП у Житомирській області 30 квітня повідомили, що за фактом можливих неправомірних дій поліцейських начальник ГУНП призначив перевірку.

«До Головного управління Нацполіції області надійшла інформація про можливі правопорушення, допущені начальником одного з відділів поліцейської діяльності та начальником сектору реагування іншого відділення поліції. Для перевірки відомостей призначено перевірку. 30 квітня до відповідних територіальних підрозділів виїхали працівники інспекції з особового складу Управління кадрового забезпечення ГУНП, які працюють на місці. Усі зібрані матеріали будуть направлені до відповідного Територіального управління Державного бюро розслідувань», – йдеться у повідомленні.

Викриття зловмисників проводилось співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м.Хмельницькому, під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2020 року у Житомирській області затримали начальника райвідділу поліції, який брав щомісяця хабарі з підприємця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар працівники поліції фермери пальне  
Матеріали по темі