Здоров'я

Житомирська область перебувала у «червоній» зоні найдовше, - Віктор Ляшко

7 May 2021, 11:23

Вчора Державна комісія ТЕБ та НС скасувала червоний рівень епідемічної небезпеки в Запорізькій та Полтавській області. Сьогодні Сумська область, єдина, що залишалась у червоному рівні також за показниками може бути виведена з червоного рівня після засідання комісії.

Про це 7 травня 2021 року повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Він також підсумовував пікове перебування в «червоних» зонах:

за період з 26 лютого по 7 травня до червоного рівня епідемічної небезпеки потрапило 14 областей та м. Київ, завдяки адаптивній системі карантину, ще 10 областей змогли пройти цей період без жорстких обмежень червоного рівня;

середня кількість перебування регіону в червоному рівні – 37 днів;

найшвидше справилась Полтавська область, яка вийшла за 22 дні;

найдовше в обмеженнях перебувала Житомирська (63) та Чернівецька (52) області.


«Нагадую, що адаптивний карантин в країні продовжує працювати. На території країни діють обмеження, які встановлені для жовтого рівня епіднебезпеки, відповідно до яких забороняється: перебування в громадських будинках і транспорті без вдягнутих масок; проведення масових заходів за участю більше ніж 1 особа на 4 кв. м або 50% зайнятості залу; перевезення пасажирів понад місця, які визначені для сидіння; проведення дискотек, робота нічних клубів, банкети в закладах громадського харчування; робота закладів громадського харчування після 24 години та при неможливості забезпечити відстань між столами на рівні 2 м; спортивні зали та фітнес-центри не більше 1 л. на 10 м. кв.», - нагадав головний санітарний лікар України.

Нагадаємо, 5 травня Житомирська область вийшла з «червоної» зони у «жовту», але вже 6 травня перейшла у «помаранчеву» зону.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2021 року на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення з третього березня 2021 р. встановити «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавырус червона зона Ляшко  
Матеріали по темі