Суспільство

​Лісівники показали наслідки смерчу в Новоград-Волинському районі, який повалив 20 га лісу

7 May 2021, 16:49

Локальний смерч зафіксували днями на території Новоград-Волинського району. Від нього постраждали насадження державного підприємства «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство».

Про це 6 травня повідомила пресслужба Житомирського ОУЛМГ.

«В Ярунському лісництві сильний вітер частково пошкодив квартал насаджень осики стиглого віку. Позаяк обстеження ще тривають, то на разі можна говорити про орієнтовні площі пошкоджених насаджень – близько 20 гектарів», - повідомили в управлінні.

Лісівники зазначають, що лише після детальних обстежень стане зрозуміло, чи потребуватиме якийсь відсоток насаджень суцільного освоєння та створення лісових культур, чи лише вибіркового прибирання постраждалих дерев.

«При обстеженні зафіксовано комбіновані пошкодження: вітровальні та буреломні. Частина площі має незначні пошкодження, частина – постраждала більше», - - розповів директор підприємства Степан Нусбаум.

До розробки вітровалу та бурелому лісівники візьмуться по завершенню сезону тиші, який триває з 1 квітня до 15 червня.

Відео ДП Новоград-Волинське ДЛМГ

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2019 у Новоград-Волинському та Олевському районах пронісся буревій та випав град, а на трасі Київ-Чоп люди зняли на відео смерч. Наступного дня лісівники оприлюднили відео з наслідками смерчу в Новоград-Волинському районі, який повалив ліс на площі в 100 га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: смерч вітер буревій ліс дерево лісгосп  
Матеріали по темі