Місто

Відповідаючи на питання про громадський транспорт, мер анонсував нову транспортну схему Житомира

12 May 2021, 14:12

Мер Сергій Сухомлин пообіцяв розібратися з транспортними питаннями, які турбують житомиряни, та анонсував презентацію нової транспортної схеми.

Запитання щодо транспорту містяни задавали 12 травня під час онлайн-звіту мера.

Зокрема, жінка цікавилася, чому скасували тролейбусний маршрут №9, який зв’язував Польову з гідропарком.

«По тролейбусу №9 я зараз не можу сказати конкретно, розберемося, окремо дам відповідь», - сказав Сухомлин.

Також жінка обурювалася відсутністю громадського транспорту від залізничного вокзалу після 21:00: кожної неділю о 21:10 у Житомирі приходить дизель з Новограда-Волинського, яким переважно їдуть студенти і пенсіонери, але в цей час жодного тролейбусу ні на Польову, ні на Богунію, ні в інші райони немає, люди йдуть пішки.

«Слушне зауваження, я обіцяю, що до цього потягу ми дамо тролейбуси. Проконтролюю це питання», - пообіцяв мер Житомира.

Щодо обмежень на проїзд у транспорті, то Сергій Сухомлин нагадав, що навіть обмеження «жовтої» зони передбачаються заповнюваність лише сидячих місць у транспорті.

«Ми не можемо як до COVID завантажувати громадський транспорт, головне питання – щоб люди доїхали на роботу і діти доїхали до школи», - наголосив Сухомлин, зауваживши, що пільги «Картки житомирянина» працюють лише з 10:00 до 16:00.

Також житомиряни скаржилися на скасування тролейбусу №4-А: дістатися з Крошні до Великої Бердичівської дуже складно, курсує лише маршрутка №4 і та зі значним інтервалом.

«Там є й інші тролейбуси. І зараз зайшли нові 50 тролейбусів і найближчим часом ця (транспортна) схема буде повністю змінена. Я казав, що коли прийдуть нові тролейбуси, то ми будемо змінювати всю транспортну систему міста Житомира, найближчим часом ми її презентуємо і буде зовсім нова транспортна схема в Житомирі», - анонсував Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, в інтерв’ю 6 вересня 2020 року про виконання обіцянок виборцям за п’ять років, Сергій Сухомлин говорив, що нова транспортна концепція є, але вона й досі не затверджена.

Як повідомляв Житомир.info, в 2020 році через капітальний ремонт частини вулиці Великої Бердичівської кілька разів змінювали схеми руху громадського транспорту, зокрема, наприкінці березня був скасований рух тролейбусного маршруту №4-А.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт тролейбус Сухомлин  
Матеріали по темі