Події

​У райцентрі Житомирської області зловили «дрифтера»: відносно 30-річного чернівчанина розпочали кримінальне провадження

17 May 2021, 12:33

Уночі в Новограді-Волинському за дрифт на автомобілі затримали чернівчанина: окрім перевищення швидкості, чоловік відповідатиме ще й за хуліганство.

Про це 17 травня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Пізнього вечора 16 травня поліцейські втихомирювали водія легковика, який влаштував перегони у центрі міста. Правоохоронці з’ясували, що кермував автомобілем житель м. Чернівців. Окрім адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, нині йому загрожує ще й кримінальне покарання за хуліганство», - йдеться у повідомленні.

Повідомлення про те, що у центрі міста «дрифтує» автомобіль надійшло до поліції близько 22:00. Правоохоронці виїхали на місце події та застали автомобіль, який на великій швидкості із ризиком створення аварійних ситуацій ганяв вулицями.

Поліцейські зупинили транспортний засіб та з’ясували, що за кермом автомобіля перебував 30-річний житель м. Чернівців, який і є його власником. Відносно чоловіка були оформлені адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 122 (Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху…) КУпАП.

Окрім того, за цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) КК України, оскільки в діях чоловіка вбачається грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства.

«У рамках досудового розслідування слідчі Новоград-Волинського районного відділу поліції готують клопотання до суду про накладення арешту на автомобіль. За такі дії, а також зухвалість та цинізм, чоловікові може загрожувати (ст. 296 ККУ) штраф, піврічний арешт або обмеження волі строком до 5 років», - повідомили в поліції.

Правоохоронці також нагадали, що з 17 травня на території Житомирщини та держави загалом розпочався Тиждень безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, наприкінці червня 2020 у Житомирі очевидці побили молодиків, які на Ланосі влаштували «дрифт-шоу» на майдані Перемоги.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2019 року житомиряни зняли на відео, як на майдані Соборному водій на ВМW влаштував «дрифт-шоу». Тоді правоохоронці встановили особу водія: «Шумахеру» на BMW, який на центральному майдані Житомира демонстрував спортивні автотрюки, розганяючи дітей та дорослих, загрожувало позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дрифт Новоград-Волинський хуліганство  
Матеріали по темі