Влада

В 2021 році Житомирська область отримає 54 млн грн субвенції на «Нову українську школу»

18 May 2021, 11:12

Уряд розподілив 1 млрд 421 млн 334,9 тис. грн субвенції місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2021 році.

Відповідне рішення 17 травня 2021 року ухвалив Кабінет міністрів – інформує пресслужба Міністерства освіти і науки.

«Кошти субвенції призначено для закупівлі оснащення, зокрема сучасних меблів для майбутніх перших класів, дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання, а також для підвищення кваліфікації вчителів щодо сучасних освітніх технологій та методик відповідно до Концепції «Нова українська школа», впровадження нового Держстандарту базової середньої освіти. Під час карантинних обмежень особливого значення набуває комп’ютерне обладнання, яке допомагає проводити навчання за допомогою дистанційних технологій. Тому частину коштів субвенції передбачено для закупівлі комп'ютерного обладнання для початкових класів», – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Із загального обсягу субвенції 1 млрд 21 млн 334,9 тис. грн – видатки розвитку, за рахунок яких буде здійснено закупівлю:

засобів навчання та обладнання, зокрема комп'ютерного та сучасних меблів (для 1-х класів НУШ), для навчальних кабінетів початкової школи (або структурних підрозділів закладів освіти, що забезпечують здобуття початкової освіти) на суму 986 млн 334,9 тис. грн;

комп’ютерного та мультимедійного обладнання, пристосувань для навчальних кабінетів, засобів навчання, зокрема навчально-методичної та навчальної літератури, зошитів з друкованою основою, у тому числі їх електронних версій та з аудіосупроводом, для закладів загальної середньої освіти, що є учасниками всеукраїнського інноваційного освітнього проєкту за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» на суму 35 млн грн.

Крім того, за рахунок 400 млн грн видатків споживання буде проведено супервізію (26 млн 378,4 тис. грн, що становить 6,6%) та підвищення кваліфікації педагогічних працівників (373 млн 621,6 тис. грн, що становить 93,4%).

В додатку до відповідної постанови Кабінету міністрів зазначено, що Житомирська область отримає 54 млн 366,9 тис. грн субвенції, з яких: 37 млн 497,6 тис. грн – на обладнання для кабінетів; 1 млн 085,3 тис. грн – на комп’ютерне та мультимедійне обладнання; 15 млн 784 тис. грн – на підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Нагадаємо, в 2020 році Житомирська область отримала 58 млн 104,7 тис. грн субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році в Житомирі на «Нову українську школу» спрямовували близько 17 млн грн, з яких майже 11 млн грн – кошти місцевого бюджету, 6 млн грн – субвенція з державного бюджету. Тендер на закупівлю 2486 комплектів одномісних парт для перших класів з очікуваною вартістю закупівлі 7 млн 209 тис. 400 грн департаменту освіти Житомирської міської ради вдалося провести лише наприкінці вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НУШ субвенція КМУ школа освіта МОН  
Матеріали по темі