Місто

​На меблі та обладнання для перших класів житомирських шкіл виділять 17 млн грн, з яких майже 11 млн грн – кошти міського бюджету

5 June 2020, 15:10

На забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2020 році в Житомирі спрямують близько 17 млн грн, з яких майже 11 млн грн – кошти місцевого бюджету, решта – 6 млн грн – субвенція з державного бюджету.

Про це 5 червня на позачерговому засіданні виконкому повідомила директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Діна Прохорчук під час розгляду питання щодо перерозподілу видатків бюджету в частині надходження субвенції з державного бюджету на «Нову українську школу».

«Фактично, загальна сума на Нову українську школу у нас буде 17 млн грн, з них майже 11 млн грн – це міський бюджет, а 6 млн грн - надходження з державного бюджету», - відповіла Діна Прохорчук на запитання мера Житомира, щодо співфінансування зазначених видатків.

«Діти, дійсно, не повинні бути заручниками того, що у нас коронавірус і в бюджеті коштів немає. Треба виділити кошти, щоб 1 вересня діти пішли в такі самі класи зі зручними меблями та новим обладнанням, як і в попередні роки», - зауважив Сергій Сухомлин.

Діна Прохорчук додала, що повністю зменшуються видатки, передбачені на навчання, підвищення кваліфікації вчителів, у сумі 1 млн 228 тис. грн, які раніше фінансували з державного бюджету. Однак є пропозиція департаменту освіти на майже 10,5 млн грн для придбання обладнання і навчання вчителів за рахунок місцевого бюджету. Це пропозиція розглядатиметься на наступній сесії, повідомила Діна Прохорчук.

За даними ресурсу ProZorro, наразі триває дві закупівлі департаменту освіти Житомирської міської ради пов’язані з потребами Нової української школи. Купують 2486 комплектів шкільні меблі за 7,2 млн грн та 82 комплекти мультимедійного обладнання за 3,3 млн грн.



Зауважимо, що це повторні закупівлі, адже перші не відбулися: на тендер по закупівлі шкільних меблів надійшла лише одна пропозиція, а на тендер по закупівлі обладнання пропозицій було дві, однак обидві містили помилки в документації, тож тендерний комітет їх «забракував» і визнав закупівлю такою, що не відбулась.

Нагадаємо, 1 червня 2020 року департамент освіти оголосив про проведення тендера на 82 комплекти мультимедійного обладнання для житомирських шкіл за більш ніж 3 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 році депутати Житомирської міської ради хотіли доручити департаменту освіти централізовано закупити мультимедійне обладнання для проєкту «Нова українська школа», але для цього не вистачило голосів. У листопаді того ж року Житомир.info вирішив дослідити, у кого закуповували мультимедійне обладнання та дидактичні матеріали житомирські школи, хто заробив на нецентралізованих закупівлях, подробиці читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НУШ школа мультимедійне обладнання парта шкільні меблі  
Матеріали по темі