Влада

Верховна рада проголосувала за звільнення міністра охорони здоров’я Степанова: хто з житомирських нардепів був «за»

18 May 2021, 18:36

На позачерговому пленарному засіданні Верховної ради 18 травня 2021 року депутати підтримали подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Доповідаючи подання про звільнення Степанова, глава Уряду.

«Головним завдання, яке стояло перед міністром на 2021 рік було питання вакцинації та забезпечення України достатньою кількістю вакцин вже в першій половині цього року. Це завдання ставив і президент, і Уряд і парламент. Перемовини, закупки, домовленості та поставки постійно затягувалися та переносилися, в той же час очільник МОЗ неодноразово запевняв, що ситуація з поставками в найближчий час вирішиться і такі поставки стануть регулярними. Прогрес по цьому питанню надто повільний і досі, а інформація, яка комунікувалася міністром і для урядової команди, і для суспільства, часто розходилася з реальністю. Наразі в Україну поставлено 2,3 мільйона доз вакцини, це важко назвати ефективною роботою міністра охорони здоров'я», - сказав Шмигаль.

Головуючий також надав слово для виступу міністру охорони здоров’я Максиму Степанову, який зауважив, що провал вакцинації стався не лише в Україні, а у всьому Світі.

«Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький доповів рішення Комітету, який 17 травня розглянув подання Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про звільнення Максима Степанова з посади Міністра охорони здоров’я. Він повідомив, що Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді визначитися щодо подання шляхом голосування. Представники депутатських фракцій і груп взяли участь в обговоренні. Головуючий поставив на голосування пропозицію про звільнення Максима Степанова з посади Міністра охорони здоров’я України», - йдеться у повідомленні пресслужба Верховної ради.

Народні депутати 292 голосами «за» підтримали відставку Максима Степанова. З шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області п’ятеро були «за», не голосував Сергій Кузьміних (фракція партії «Слуга народу», обраний від Чуднівського округу №67).

Також на пленарному засіданні Верховна рада проголосувала за звільнення міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка (280 «за», п’ять мажоритарників підтримали, Кузьміних не голосував) та міністра інфраструктури Владислава Криклія (284 «за», всі житомирські мажоритарники підтримали).

Нагадаємо, основною причиною внесення у Верховну раду подання щодо звільнення Максим Степанова з посади міністра охорони здоров'я прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав незадовільні темпи вакцинації населення проти коронавірусу.

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня 2020 року народні депутати проголосували за відставку міністра охорони здоров’я Іллі Ємця. Цього ж дня Верховна рада погодила призначення на цю посаду Максима Степанова: з шести мажоритарників від Житомирської області «за» проголосували троє – Тетяна Грищенко, Дмитро Костюк та Сергій Кузьміних. В липні 2020 року у Верховній раді зареєстрували проєкт постанови про звернення Верховної ради до Кабінету міністрів щодо звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Степанов МОЗ звільнення Шмигаль ВР вакцинація коронавірус  
Матеріали по темі