Події

​На трасі Київ-Житомир затримали озброєну банду, яка займалась розбоєм, вимаганням та катуванням

23 May 2021, 11:01

Поліцейські затримали учасників злочинного угрупування за озброєні розбійні напади та катування людей. Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко,- повідомила пресслужба НПУ.

«З вогнепальною та холодною зброєю зловмисники здійснювали жорстокі напади і на будинки мешканців, і на офісні приміщення. Вимагаючи гроші та цінності, зв’язували та катували потерпілих, зокрема праскою. Попередньо загальна сума збитків становить понад 200 тисяч доларів. Сьогодні, 20 травня, поліцейські затримали трьох активних учасників угруповання на трасі Київ-Житомир», - йдеться у повідомленні.

У ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції викрили та задокументували злочинну діяльність організованої групи осіб.

Поліцейські встановили, що мешканці Львівської, Рівненської та Івано-Франківської областей організували стійке озброєне вогнепальною та холодною зброєю злочинне угруповання для систематичного вчинення розбійних нападів. Група з чітким розподілом ролей кожного учасника діяла упродовж тривалого часу.

«Ця група скоїла ряд жорстоких злочинів на території держави, працювала достатньо жорстко та агресивно. Під час злочинів поводилися достатньо зухвало, влаштовували погроми, катували людей, зокрема розпеченою праскою, перед цим прив’язуючи скотчем до стільця», – повідомив Ігор Клименко.

Відео Нацполіції

За словами голови Нацполіції, розбійні напади здійснювали як на приватні будинки, так і на офісні приміщення підприємств та установ. Раніше судимі за вчинення аналогічних злочинів на території України зловмисники мали спеціальну фізичну підготовку, ретельно готувалися та планували кожний злочин.

«Група достатньо ретельно готувала свої злочини та потім скоювала їх за затвердженим сценарієм. Більше десяти автомобілів, які використовувалися під час скоєння цих злочинів, після розбою спалювалися. Як і всі речові докази, які потім могли якимось чином вивести на це угруповання», – сказав очільник Нацполіції.

Члени угруповання вивчали спосіб життя потенційних жертв, їхнє матеріальне становище, поведінку, зв’язки, перебування поза межами дому. Усі напади скоювали зазвичай у вечірній або нічний час, з вогнепальною та холодною зброєю, використовуючи спеціально придбані засоби для вчинення злочинів.

Так, у травні цього року здійснили розбійний напад на приватне помешкання у Харкові. Учасники групи катували потерпілу праскою та заволоділи грошовими коштами в сумі 60 000 євро, 50 000 доларів США, виробами із золота.

Наразі задокументовано причетність групи до вчинення кількох розбійних нападів на території Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Харківської областей. Попередньо зловмисники заволоділи грошовими коштами на понад 200 тисяч доларів та золотими виробами. Точна сума збитків наразі встановлюється.

«20 травня на трасі Київ-Житомир оперативники УСР у Львівській області спільно з працівниками поліції Київської та Харківської областей, із залученням спецпідрозділу КОРД поліції Київщини, затримали трьох активних учасників злочинного угруповання. Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про затримання учасників групи у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та вручення їм повідомлення про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати до п'ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна», - повідомили в поліції.

Також наразі поліцейські перевіряють причетність цієї групи до скоєння інших кримінальних правопорушень.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 у селі Семенівка Бердичівського району скоїли розбійний напад на родину депутата райради Максима Самчика: катували праскою і вимагали гроші.

Наприкінці серпня 2018 року подібний випадок стався у Новограді-Волинському. Тоді напад було здійснено на будинок місцевого підприємця Сергія Іванченка: розбійники зв’язали дружину господаря будинку і вимагали гроші та ключі від сейфа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напад розбій катування вимагання банда  
Матеріали по темі