Місто

У транспорті Житомира частково відновили функцію NFC, однак розрахуватись за допомогою смартфона можна не на всіх валідаторах

24 May 2021, 12:30

У міському громадському транспорті Житомира досі не має можливості розрахуватися за проїзд за допомогою смартфона (функції NFC). Точніше, ця функція доступна частково – не у всьому транспорті, обладнаному валідаторами.

Про це Житомир.info 24 травня розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«Зараз поки NFC не працює. Точніше, працює, але не на всіх валідаторах. Досі не врегульоване питання з відшкодуванням, тому що є зловживання. Думаю, найближчим часом уже запустимо цю функцію. Тобто, питання на стадії вирішення. Я думаю, на початку червня вже включимо повністю», – зазначив Олександр Шевчук.

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року в Житомирі з технічних причин розрахунок за проїзд у міському громадському транспорті за допомогою функції NFC (мобільним телефоном, до якого прикріплена банківська картка) тимчасово припинили. Неполадки мали усунути до кінця лютого 2021 року, але станом на 17 березня система не працювала. Начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний тоді говорив, що питання має бути вирішене за тиждень-два, тобто орієнтовно до початку квітня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрутка тролейбус трамвай пасажир проїзд валідатор смартфон NFC  
Матеріали по темі