Суспільство

У Житомирі під час ЗНО зафіксували два порушення правил тестування, учасників відсторонили

25 May 2021, 14:58

25 травня відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови. Це третій цьогоріч іспит основної сесії ЗНО (21 травня – хімія, 24 травня – іспанська, німецька, французька мови). На іспиті з англійської у Житомирі зафіксували два порушення правил тестування – використання мобільних телефонів.

Про це Житомир.info повідомило управління поліції охорони в Житомирській області.

«25 травня на Житомирщині, як і у всій країні, пройшла одна з найбільш масштабних сесій зовнішнього незалежного оцінювання знань. Абітурієнти складали іспит з англійської мови. Професійну охорону та дотримання правил проведення на 208 пунктах ЗНО, що працюють в області, забезпечують поліцейські охорони», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що під час технологічної перерви поліцейські охорони виявили 2 порушення правил проведення тестування – використання мобільних телефонів. Абітурієнтів, які порушили правила, працівники центру оцінювання якості освіти відсторонили від подальшого проходження тестових завдань.

Тож поліція вкотре нагадує, що на пунктах тестування не можна користуватися засобами зчитування, передачі та відтворення інформації, до яких належать і мобільні телефони.

Уповноважена особа Українського центру оцінювання якості освіти Микола Сюравчик в коментарі Житомир.info розповів, що явка на ЗНО з англійської у Житомирській області склала 90,2%. Микола Сюравчик також уточнив, що порушення зафіксували у двох пунктах тестування – школах №25 та №26. Служба охорони виявила мобільні пристрої з допомогою металодитектора.

Скріншот із сайту Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти

Нагадаємо, 21 травня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання-2021. Першим був іспит з хімії, на нього зареєструвалося 423 учасники з Житомирської області.

Графік основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання-2021 – тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО тестування англійська  
Матеріали по темі