Місто

У департаменті освіти назвали кінцевий термін подачі документів до житомирських шкіл для зарахування до 1 класу

26 May 2021, 10:30

Батьки майбутніх першокласників до 1 вересня мають подати до шкіл повний пакет документів, необхідних для зарахування дитини до закладу освіти на 2021-2022 навчальний рік. Серед обов’язкових документів – медична довідка № 086-1/о.

Про кінцевий термін подачі документів Житомир.info 25 травня розповіла перша заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

«Так, до 1 вересня батьки повинні надати у школи медичну довідку. Раніше умови були трохи інші: довідку необхідно було принести до 1 серпня, однак у нас триває карантин. Тож ми консультуємо керівників шкіл та рекомендуємо не ставити батьків у жорсткі часові рамки. Але до 1 вересня довідку необхідно принести, оскільки вона входить до пакету обов’язкових документів. Інакше дитина не буде зарахована до школи», – розповіла Світлана Ковтуненко.

Яких лікарів дітям потрібно відвідати перед вступом у перший клас, читайте у роз’ясненні НСЗУ

Роз’яснення Житомирської міської ради про те, хто має право на першочергове зарахування до першого класу, читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, 19 серпня 2020 року Віктор Ляшко (на той час головний санітарний лікар України, а з 20 травня 2021 року – міністр охорони здоров’я) під час онлайн-брифінгу зазначав, що медичні огляди для школярів не обов’язково проходити до початку навчального року. Доцільно прив’язати медогляд до дати народження дитини. Безпосередньо перед початком навчального року медичний огляд необхідно проходити лише дітям, що йдуть до перших класів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медогляд школа школяр першокласник  
Матеріали по темі