Фоторепортаж

«Нема, нема, і щось робиться». Фотоогляд будівельних парканів у середмісті Житомира

26 May 2021, 17:11

Середмістя - ласий шматок для забудовників, тож наразі у центрі Житомира досить багато будівельних парканів.Старі та нові, вони приховують за собою майбутні торговельні та офісні центри, приміщення громадського призначення, благоустрій міського простору, готель та житлові будинки.

До деяких парканів житомиряни вже звикли і зовсім їх не помічають. Такими, наприклад, є два будівельні паркани поблизу пішохідної Михайлівської, обабіч вулиці Лятошинського.

Реконструкцію колишнього житомирського ресторану «Смоленськ» планували завершити до кінця 2018 року.


Новобудову ТОВ “Три гуся” прокуратура хотіла знести, але 27 січня 2021 року Господарський суд Житомирської області відмовив у задоволенні позову прокуратури до Житомирської міської ради, ТОВ «Три гуся» та міського управління державного архітектурно-будівельного контролю про визнання недійсними договорів оренди, скасування записів про реєстрацію прав, скасування повідомлення, знесення самочинного будівництва, повернення земельної ділянки на вул. Лятошинського, 3.


Ще у листопаді 2018 року на перехресті вулиць Покровської та Михайла Грушевського огородили земельну ділянку, яка належить Леоніду Крігеру, там досі будують багатоповерхівку преміум-класу.

По вулиці Михайла Грушевського, 26 з 2019 року будується адміністративно-офісна будівля. Підрядник, згідно з техпаспортом, “БК “Авіла”.

Будівельний майданчик на вулиці Київській, де мали звести новий офісний центр, почали огороджувати парканом в березні 2018 року, у листопаді того ж року роботи зупинились через тріщину у сусідньому будинку. Проте наприкінці 2020 року стало відомо, що за висновками експертизи, будівництво нового бізнес-центру не шкодить сусіднім житловим будинкам і зведення офісного центру продовжили.

Серед нових парканів - паркан навколо готелю “Житомир”. Хоча реконструкцію проводять вже давно, проте новий паркан з’явився тут у травні 2021 року.

Нещодавно огородили будівельним парканом і скандальновідому ділянку на розі Київської-Театральної. Тут ще з 2013 року збиралися побудувати магазин АТБ., але активні житомиряни каркас майбутнього магазину в жовтні 2014 року демонтували, а в серпні 2015 активісти презентували проект «Скверу героїв» на місці скандального АТБ.

Біля старого корпусу гімназії №23 на вул.Лятошинського також встановили будівельний паркан: в травні 2021 року ТОВ «АртХаус» з пропозицією 28,2 млн грн виграло тендер на ремонтно-реставраційні роботи старої будівлі.

Неподалік, навпроти магазину “Темп” за адресою вул. Перемоги, 2 споруджують пам'ятник захисникам України у війні з російським агресором: роботи вже мали завершити, але будівництво затягується.

Також нещодавно огородили для реконструкції останню ділянку Нового бульвару біля кінотеатру “Жовтень”. Тут на паркані якийсь дотепник залишив напис “Нема, нема, і щось робиться”.

Нагадаємо, в січні 2021 року Житомир.info з висоти пташиного польоту робив огляд трьох офісних центрів, які будуються в центрі Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будівельні паркани будівництво реконструкція 
Матеріали по темі