Влада

Депутати Житомирської облради хочуть, щоб сімейні лікарі отримували доплати за лікування хворих на COVID-19

27 May 2021, 17:30

Підвищення виплати працівникам первинної ланки медицини просять депутати Житомирської обласної ради.

На черговій сесії 27 травня депутати проголосували за звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України, Національної служби здоров'я України, у якому йдеться про включення сімейних лікарів у перелік медичних працівників, які безпосередньо залучені до ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню COVID-19.


«Мова не лише про соцвиплати, а взагалі включити в перелік, як працівників, які працюють з хворими на COVID-19», - наголосив Павло Журбенко.

Голова Житомирської обласної ради зазначає, що сімейні лікарі спілкуються з десятками пацієнтів, серед яких є хворі на COVID-19, які ще не отримали офіційного діагнозу.

«Перш за все люди звертаються до своїх сімейних лікарів. Сімейні лікарі спілкуються з ними й вже потім направляють в лікарню «ковідну», або на лікування якесь інше. Тобто вони також працюють з хворими на COVID-19», - говорить голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Наскільки можуть підвищити виплати медичним працівникам первинної ланки після розгляду звернення, голова Житомирської облради прогнозувати не береться.

«Це особливий підхід до кожної лікарні, до лікарів. Це великий об’єм роботи, його неможливо поділити у відсотках, це комплексна програма», - сказав Володимир Федоренко.

Нагадаємо, 15 липня Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і виділив кошти на підвищення заробітної плати медичних працівників з 1 вересня 2020 року. Тоді ж Максим Степанов пояснював, що зарплата лікаря в середньому зросте на 3,5 тис. грн, середнього медичного персоналу – на близько 2,5 тис., а молодшого медичного персоналу – на близько 1250 грн.

Як повідомляв Житомир.info, з березня 2020 року медичні працівники, які займаються лікуванням хворих на коронавірус COVID-19, мають отримувати доплату у розмірі 300% заробітної плати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія депутати обласна рада Федоренко  
Матеріали по темі