Влада

У Житомирі ДБР відкрило відділ для оперативного реагування на корупційні та інші порушення правоохоронців, суддів і чиновників

28 May 2021, 15:45

Задля швидкого, оперативного та якісного реагування на корупційні правопорушення у п’ятьох обласних центрах запрацюють окремі слідчі та оперативні відділи територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницькому.

28 травня такий відділ відкрили у Житомирі.

«Складність в роботі територіального управління була у тому, що ми були фактично відсутні на території Житомирщини, Рівненщини, Вінниччини й Чернівців. Слідчі, коли ще не були створені оперативні підрозділи, щоденно виїжджали у відрядження. Оперативність реагування на вчинення тих, чи інших кримінальних правопорушень, згідно з підслідністю ДБР, була ускладнена. Ви розумієте, що з Хмельницького добратися до Житомира - це понад 2 години, тому на сьогодні ми активно, надійно, швидко реагуємо на всі події, які пов'язані з нашою підслідністю», - говорить директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому Владислав Васильєв.


У новоствореному відділі працюватиме орієнтовно 25 посадових осіб, серед яких слідчі та оперативники, що пройшли конкурс. Головним завданням правоохоронного органу є розслідування кримінальних проваджень, в яких фігурують правоохоронці, судді та високопосадовці.

«Сьогодні проблемні питання - це екологія, ліси, незаконний видобуток в кар'єрах, катування співробітниками правоохоронних органів і ми приділяємо цьому велику увагу, і загальна корупція в системі державної влади, управлінь й правоохоронних органів», - каже Владислав Васильєв.

Те, що у Житомирі запрацював слідчий та оперативний відділ має морально вплинути на високопосадовців, переконаний голова Житомирської ОДА. Крім того, він зазначив, що й сам буде повідомляти про факти корупції.

«Все-таки моя діяльність, як голови ОДА, скерована на профілактичну діяльність у себе всередині органу. Але я передаю привіт вісім підлеглим, які також є суб'єктами розслідування цим Державним бюро розслідувань. У випадку, якщо моїх профілактичних доведень буде мало, і я буду знати про те, що кояться корупційні діяння, мені не потрібна гаряча лінія, у мене є телефон Владислава Віталійовича і керівника територіального управління відділу ДБР Житомирі», - сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому розповів про результати роботи в Житомирській області з початку цього року.

«У 2021 році у нас вже є 2 гарних результати. Перше - це корупція в Державній службі України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека), яка постійно, систематично вимагає отримати неправомірну вигоду від представників бізнесу. Також є матеріали непритягнення до відповідальності по справі вбивства: екс-поліцейський вимагав неправомірну вигоду і в жовтні 2020 року його було затримано після отримання частини неправомірної вигоди. Він спробував за гроші для людини, яка вчинили вбивство, хотів її виправдати. Це 2021 рік. У нас є катування в Малині, ви про це знаєте і засоби громадськості дуже до цього прискіпливо ставляться. В Малині співробітниками поліції були побиті люди, ми задокументували ці факти. пред'явили підозру працівнику поліції, він вже звільнений з лав Національної поліції. Зараз проводиться ряд експертиз, а також повідомлено про підозру двом цивільним особам, які в групі з цими особами також побили цю людину», - розповів Владислав Васильєв.

Спеціальна телефонна лінія ТУ ДБР у м. Хмельницькому для приймання усних заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення (цілодобово): +38 098 777 34 02.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира здала в оренду ДБР за 1 гривню приміщення на вулиці Лесі Українки, де більше 30 років був обласний центр туризму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДБР відділ Бунечко  
Матеріали по темі