Події

У Коростені чоловіка підозрюють в забрудненні земель хімікатами, які він виливав з бочок у відкритий ґрунт: завдав шкоди на 1,1 млн грн

28 May 2021, 16:33

Слідчі поліції повідомили жителю Житомирської області про підозру в забрудненні земель отруйними речовинами.

Про це 28 травня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«28 травня слідчі Коростенського районного управління ГУНП Житомирщини за процесуального керівництва окружної прокуратури оголосили про підозру 54-річному жителю райцентру. Своїми діями, що полягали у забрудненні земель хімічними речовинами, чоловік завдав шкоди довкіллю на понад мільйон гривень», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування слідчі поліції встановили, що підозрюваний на території обійстя у с. Купищі наскладував пластикові та металеві бочки з небезпечними відходами та хімікатами. При цьому він не облаштував належним чином місце їх зберігання, у тому числі й протифільтраційними конструкціями. Отруйний вміст ємностей чоловік виливав на відкритий ґрунт, а бочки використовував для подальшого продажу.

Такими діяннями підозрюваний фактично знищив рослинний покрив, а довколишні ґрунти забруднились отруйними хімікатами. За висновками експертів, відверті порушення природоохоронного законодавства завдали довколишньому середовищу шкоди у розмірі понад 1,1 мільйона гривень.

«Підозру у вчиненні правопорушення, за ознаками ч. 1 ст. 239 (Забруднення або псування земель) КК України, слідчі направили за місцем проживання чоловіка засобами поштового зв’язку, оскільки фігурант переховується від органів досудового розслідування», - повідомили в поліції.

Нині тривають слідчі дії у рамках вказаного кримінального провадження. За вчинене правопорушення чоловікові загрожує штраф від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Досудове розслідування проводять слідчі Коростенського районного управління ГУНП під процесуальним керівництвом Коростенської окружної прокуратури.

Нагадаємо, 28 травня 2021 екологи повідомили, що у Баранівці нарахували понад 1 млн грн збитків за забруднення земель тирсою, через яку в ґрунт потрапили хімічні речовини.

Як повідомляв Житомир.info, 21 травня 2021 року Державна екологічна інспекція Поліського округу інформувала, що завдяки супутниковому екомоніторингу вдалося зафіксувати розростання стихійного сміттєзвалища на 2 га землі на околиці селища Брусилів. Екологи з’ясували, що сюди кілька років звозять побутові відходи місцеві комунальники, тож відтепер за забруднення землі Брусилівська селищна рада має сплатити майже 4 млн грн нарахованої шкоди довкіллю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забруднення земля хімікат отрута ґрунт Коростень  
Матеріали по темі