Влада

Житомир стане першим містом в Україні, де запустять пілотний проєкт «Адмінсервіс Ветеран»

2 June 2021, 11:57

Задля покращення обслуговування ветеранів війни та членів сімей загиблих у Житомирі запустять пілотний проєкт «Адмінсервіс Ветеран». Житомир стане першим містом в Україні, де у співпраці з Міністерством ветеранів запустять цей проєкт.

2 червня під час засідання виконкому Житомирської міської ради затвердили текст меморандуму з Міністерством у справах ветеранів України.

«Про надання адресних соціальних допомог громадянам Житомирської міської територіальної громади» доповідала директор департаменту соціальної політики міськради Вікторія Краснопір. Вона пояснила суть проєкту «Адмінсервіс Ветеран»: у «Прозорому офісі» на майдані Польовому обладнають два робочих місця, де адмінпослуги ветеранам та сім’ям загиблих надаватимуть працівники міської ради і профільного міністерства.

«Пропонується проєкт рішення про затвердження меморандуму з Міністерством у справах ветеранів України. Цим проєктом рішення передбачається затвердити текст меморандуму і доручити міському голові його підписати. Меморандум стосується реалізації Житомирською міською радою спільно з Міністерством ветеранів України пілотного проєкту щодо обслуговування наших ветеранів війни, членів сімей загиблих. Для реалізації проєкту в нашому «Прозорому офісі», що на площі Польовій, 8, буде обладнано два робочих місця для безпосереднього прийому ветеранів війни працівниками міської ради і працівниками Міністерства ветеранів. Це для того, щоби спільно ми могли розповідати нашим ветеранам про місцеву політику і державну політику стосовно їх захисту, щоби послуги їм надавалися швидко, ефективно, невідкладно, і щоби вони комунікували не з великою кількістю структур і посадових осіб, а приходили безпосередньо на ці місця, де їх консультували б, сконтактовували з різними виконавчими органами і структурами, щоби покращити обслуговування ветеранів війни і членів сімей загиблих», – пояснила Вікторія Краснопір.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин наголосив, що основне завдання проєкту – зробити так, аби ветерани відчували турботу.

«Тут тільки не треба їм розказувати про їх права, про захист. Просто треба робити так, щоб вони відчували турботу. І не обов’язково доводити їм все законодавство про їх права. Це перший пілотний проєкт буде по Україні. Ми плануємо найближчим часом вже підписати цей меморандум з Міністерством ветеранів. Ми вже відпрацювали (питання) на рівні заступника, нашого земляка Олександра Порхуна (колишній командир 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади, – ред.), Героя України, і дуже добре, що Житомир стане першим містом в Україні, яке запустить цей пілотний проєкт», – сказав мер.

Вікторія Краснопір зазначила, що на підписання меморандуму має намір приїхати міністр у справах ветеранів.

Члени виконкому підтримали проєкт рішення.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирі відкрили «Центр соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім'ям» – як підрозділ міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. У 2016 році на обліку в Центрі перебували 140 поранених бійців та 40 сімей загиблих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ветеран учасник АТО Краснопір виконком військовослужбовець  
Матеріали по темі