Місто

​Міська рада уклала договір про намір будівництва на житомирській Корбутівці чотириповерхового приміщення приватної школи «Всесвіт»

2 June 2021, 15:59

Житомирська міська рада та школа «Всесвіт» підписала договір про наміри будівництва нового навчального корпусу на Корбутівці.

Про це 2 червня повідомила пресслужба Житомирської міськради.

«Міський голова Сергій Сухомлин та представники школи «Всесвіт» підписали договір про наміри будівництва закладу освіти за адресою: провулок Річковий, 12-в. Заклад будуватимуть в три етапи від отримання дозволу на початок підготовчих робіт по забудові до проведення внутрішніх робіт, обладнання та введення закладу освіти в експлуатацію», - йдеться у повідомленні.

Згідно з договором, школі «Всесвіт» надано земельну ділянку площею 0,7835 га на провулку Річковому, 12-в у постійне користування на час будівництва. Після введення закладу освіти в експлуатацію та його державної реєстрації земельну ділянку передадуть у власність школи відповідно до вимог чинного законодавства.

Орієнтовна площа чотириповерхової будівлі майбутнього освітнього закладу - 7 000 м кв., і розрахований він на 600 дітей.

«Попередні проєктні пропозиції ще будуть опрацьовуватись. Однак вже бачимо: школа планується сучасною. Зараз школа працює в орендованій будівлі на околиці міста, діставатись — незручно. У закладі навчається 200 дітей. Після будівництва власного приміщення кількість учнів школи «Всесвіт» зросте втричі! Заклад вже понад чверть століття показує гарний приклад навчання та виховання дітей на базі правильних цінностей», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у квітні 2021 приватна школа «Всесвіт» отримала майже 1 га землі на Корбутівці в Житомирі, де планують побудувати нове приміщення.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин та настоятель Делегатури Ордену Святого Франциска Сальського Львівської Митрополії Римо-католицької церкви в Україні Мар’ян Куц підписали меморандум про співпрацю. Мова йшла про зведення нової будівлі для школи «Всесвіт». Для цього міська влада мала виділити земельну ділянку в мікрорайоні Корбутівка, на якій за кошти Ордену буде збудоване приміщення навчального закладу.

У квітні 2020 на сесії Житомирської міської ради депутати надали дозвіл на списання та демонтаж будівель колишнього дитсадка по провулку Річковому, 12-в, аби звільнити ділянку, на якій мають побудувати приміщення для приватної школи «Всесвіт».

Фоторепортаж з занедбаного дитсадка по провулку Річковому, який використовували як базу «беркутівців», дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Всесвіт Корбутівка Річковий будівництво  
Матеріали по темі