Місто

У Житомирі з 12 червня запрацює центр масової вакцинації від COVID-19

8 June 2021, 11:05

З суботи, 12 червня у Житомирі запрацює центр вакцинації від covid-19, який функціонуватиме на базі ЗОШ № 6. Питання зі створення центру вакцинації розглянули 8 червня на засіданні виконавчого комітету.

«У нас працює шість мобільних бригад з вакцинації й цих мобільних бригад - це недостатньо для того, щоб забезпечити масову вакцинацію. З понеділка у нас пішло на навчання ще десять бригад і, фактично, ми можемо вийти на 2 - 2, 5 тис. щеплень в день, враховуючи, що вихідні, неділя. Якщо взяти середню, то буде трошки більше. По самій вакцині, забезпечить наш держава чи ні? Вчора переписувались, обіцяють підтримку і я думаю, що на цих вихідних ми зможемо почати процес масової вакцинації у Житомирі. Тут розробляємо два сценарії. Перший - це організація пункту вакцинації та друге - робота виїзних бригад по великим колективам. В першу чергу це робота по комунальним підприємствам і далі бізнес, великі підприємства для того, щоб в одному приміщенні за короткий час можна було зробити максимально ефективно цю роботу», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Усі присутні члени виконкому дане питання підтримали.

У коментарі Житомир.info заступниця міського голови Марія Місюрова пояснила, як працюватиме центр вакцинації та хто може приходити на щеплення.

«Центр вакцинації населення буде працювати починаючи з вихідних - це субота та неділя, 12 червня з 8:00 до 20:00. Умовно кажучи, це пункт вакцинації, який є у нас в амбулаторії, але це спортивна зала нашої школи №6, майдан Короленка, 7. Це дає змогу вакцинувати більше людей, враховуючи площу приміщення. Буде окремий вхід, буде запрошення на контакт центр, центр ПМСД, будуть телефонувати, тому що попередньо повинні знати кількість. В наявності буде вакцина CoronaVac, для повторної дози AstraZeneca, тому ми всі запрошуємо долучитися. В першу чергу тих, хто вже реєструвався. Я думаю, що ви знаєте і серед своїх знайомих через додаток Дія. Деякі пройшли вже вакцинування, але у нас є дані, що понад 2 тисяч наших мешканців є у додатку Дія. Далі це люди, які навіть хочуть прийти й провакцинуватися, тому бажано мати декларацію з сімейним лікарем, вже три роки бажано. Але, якщо її нема, можливо теж, однак повинні бути паспортні дані. Буде працювати центрі п'ять бригад в першу зміну, і п'ять бригад у другу зміну, це десять бригад. Одна бригада може провакцинувати до 100 осіб», – повідомила заступниця міського голови Марія Місюрова.

Нагадаємо, ввечері 7 червня міська рада повідомила про скликання позачергового засідання виконавчого комітету, перше питанням було створення центру вакцинації населення.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2021 року в Україну з Індії доставили вакцину від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (CoviShield). Увечері 24 лютого перша партія в 17,3 тис. доз приїхала до Житомира, вакцинацію почали з медиків міської лікарні №2 ім.Павлусенка. З 13 квітня в Україні розпочали щеплення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech, Житомирській області виділили 5,32 тис. доз цієї китайської вакцини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина коронавірус вакцинація щеплення виконком  
Матеріали по темі