Події

​У Житомирській області чоловік отримав 12 років ув’язнення: намагався вбити жінку, а потім викрав та спробував зґвалтувати її 5-річну внучку

16 June 2021, 11:52

Жителя Олевського району ув’язнили на 12 років за особливо тяжкий злочин щодо 5-річної дитини та замах на вбивство її бабусі.

Про це 16 червня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Новоград-Волинською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у справі за фактом викрадення, замаху на зґвалтування та насильницького задоволення статевої пристрасті із застосуванням фізичного насильства щодо малолітньої та замаху на вбивство її бабусі», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що злочини скоїв у квітні 2018 року неодноразово судимий 39-річний житель Олевського району.

Так, прийшовши із двома літрами спиртного у домоволодіння до сім’ї, де проживала 55-річна жінка, її донька та 5-річна онучка, спочатку допізна «гостював». Потім, у стані алкогольного сп’яніння, під час виникнення суперечки, накинувся на жінку та намагався задушити її (донька у той момент була відсутня). Коли ж потерпіла знепритомніла, обвинувачений, подумавши, що вона мертва, викрав з іншої кімнати 5-річну дівчинку, відніс її до лісу та вчинив дії сексуального характеру.

Своєї вини у скоєних злочинах обвинувачений не визнавав.

«Натомість прокурором у суді було надано достатньо обґрунтованих доказів та беззаперечно доведено його вину. Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду чоловіка визнано винним у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 152, ч. 3 ст. 153, ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років», - повідомили в прокуратурі.

За даними прокуратури, з дня затримання – 01.05.2018 – і дотепер фігурант справи перебуває під вартою.

Вирок Новоград-Волинського суду від 10 червня 2021 року оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначено, що обвинувачений – уродженець Харківщини, раніше судимий: з 5 вироків (усі винесені Олевським райсудом) - 4 за крадіжки.

Під час розгляду справи суд встановив, що пізно ввечері 30 квітня 2018 року обвинувачений прийшов до дому потерпілої, де також знаходились її донька та онука. Вони удвох розпивали спиртні напої, а потім виник раптовий конфлікт. Чоловік спершу двічі вдарив жінку в обличчя, вона спробувала втекти з кухні до кімнати, але обвинувачений її наздогнав і почав душити. У результаті цього жінка втратила свідомість. Таким чином, замах на вбивство будо доведено до кінця, адже нападник думав, що вбив потерпілу.

Далі чоловік викрав зі спальні маленьку онуку потерпілої з метою подальшого її зґвалтування. Близько опівночі він відніс дитину до лісового масиву, що на околиці села Рудня Олевського району, в 300 метрах від дому потерпілої. Свій злочинний намір спрямований на зґвалтування малолітньої він не довів через свій фізичний стан, проте вчинив дії сексуального характеру, чим завдав дитині легких тілесних ушкоджень.

У суді обвинувачений свою вину заперечував, розповів, що під час пиятики виникла сварка, він вдарив потерпілу в обличчя і залишив будинок. Запевняв, що дитину не викрадав, з будинку не виводив і дій сексуального характеру не вчиняв.

Коли потерпіла прийшла до тями і не знайшла онуки – кинулася по сусідах та родичах, аби ті допомогли розшукати дитину. Зі слів свідків, за деякий час дівчинку знайшли в лісі, допоміг у цьому собака. Дівчинка була напівоголена і налякана, казала, що «дядя робив їй боляче».

Врешті суд виніс вирок і визнав винним чоловіка у кількох злочинах і присудив 9 років за замах на умисне вбивство, 5 років – за викрадення людини, 10 років - за замах на зґвалтування та 12 років за сексуальне насильство відносно неповнолітньої.

«У відповідності до ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначити ОСОБА_1 покарання у виді 12 (дванадцяти) років позбавлення волі», - йдеться у вироку суду.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2021 року Бердичівський райсуд виніс вирок чоловіку, який ґвалтував свою 13-річну пасербицю: 11 років ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство вбивство замах на злочин вирок суд  
Матеріали по темі