Політика

​У міськраді створили депутатську групу, яка займатиметься духовністю, моральністю та християнським розвитком Житомира

17 June 2021, 10:02

Духовністю, моральністю та християнським шляхом у розвитку Житомира відтепер займатиметься депутатська група, яку створили у Житомирській міській раді.

Про це 17 червня під час чергової сесії повідомила депутатка Лідія Чередніченко (партія «Слуга народу»).

«Я заявляю про створення депутатської групи: міжфракційне депутатське об’єднання «За духовність, моральність та християнський шлях розвитку Житомира». Сьогодні Україна переживає доленосні часи, що впливають як на життя кожного із нас, так і країни в цілому. Крім звичних викликів нині нам доводиться вперше в історії незалежної країни боронити нашу землю, протистояти на сході ворогам і терористам, а також спільно протистояти проблемам, породженим пандемією коронавірусу. Однак, крім успішного подолання вказаних проблем, військового опору, економічного та соціального розвитку наша країна потребує насамперед духовного відродження суспільства і побудову державного устрою на християнських засадах. Склад групи: Лідія Чередніченко, Микола Янушевич, Шевчук Олександр, Зубко Людмила, Кварацхелія Годердзі», – зазначила Лідія Чередніченко і закликала інших депутатів приєднуватись.

За інформацією сайту «Всеукраїнський Собор», подібні депутатські об’єднання в квітні цього року були створені в Чернівецькій обласній раді та у Львівській міській раді, раніше – в Одесі, Києві та Черкасах.

Створення міжфракційних депутатських груп «За духовність, моральність та християнський шлях розвитку» є ініціативою Всеукраїнського Собору за підсумками роботи 3-го Форуму християн-управлінців.

«Варто звернути увагу, що в суспільстві посилюються негативні тенденції, такі як: алкоголізм, наркоманія, тютюнопаління, поширення ВІЛ, збільшуються суїцидальні настрої – що є серйозною загрозою для усіх людей, особливо для молодого покоління, а відтак і для нашого спільного сьогодення та майбутнього. Однією з найголовніших цінностей українського народу є сім’я, що є основою міцності й запорукою сталого розвитку держави. Однак, під впливом різних факторів, є велика загроза руйнації інституту сім'ї в Україні... Нині дуже важливою є робота з утвердження у суспільстві духовних і моральних засад, захисту сімейних цінностей, популяризації здорового способу життя, недопущення пропагування аморальності, християнський шлях розвитку нашої території», - про це йдеться у однотипних повідомленнях щодо створення депутатських груп.

Нагадаємо, 2 березня 2021 року в Житомирській міській раді створили міжфракційну групу «Рівні можливості», до якої увійшли 7 депутаток та секретар міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутаська група депутати сесія духовність  
Матеріали по темі