Влада

Зеленський анонсував новий проєкт, в рамках якого з двох житомирських обласних лікарень зроблять сучасні заклади

18 June 2021, 13:53

Президент Володимир Зеленський оголосив про старт нового проекту зі створення в кожній області України лікарень нового формату, які відповідатимуть найкращим світовим стандартам.

Про це він сказав під час урочистостей з нагоди Дня медичного працівника України в Києві – інформує 18 червня 2021 року пресслужба президента.

«Лікарні, однаково комфортні як для пацієнта, так і для лікаря. Робота в сучасних закладах, за сучасними методиками, на сучасному обладнанні. Де ніщо не заважає зосередитись на головному: лікувати людей і рятувати життя. Власне, робити те, заради чого молодь пішла в цю професію, а люди з багаторічним досвідом у ній залишаються. Лікар має боротися з хворобою, а не з проблемами побуту, як-от старі ліфти, незручні ліжка, застаріле обладнання чи комунікації», – зазначив президент.

Володимир Зеленський повідомив, що цей проект стартує вже цьогоріч і почнеться з обласних клінічних і обласних дитячих лікарень, які мають відповідати рівню провідних європейських клінік.

«Важливо: мова не лише про столицю та міста-мільйонники. Проект буде реалізовано в кожній області України, а нові заклади стануть прикладом якості й основою майстер-планів для подальшого оновлення всіх лікарень в усій країні», – наголосив він.

Як повідомляв Житомир.info, з 2017 року триває реконструкція приміщень Житомирської обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського: станом на червень 2020 року загальна вартість робіт становила майже 73 млн грн. На 2021 рік з Державного фонду регіонального розвитку на зазначену реконструкцію планують виділити ще 20 млн 936,788 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленський лікарня  
Матеріали по темі