Події

​На вихідних на Замковій горі в Житомирі працював патруль: нагадували власникам собак про намордники і складали протоколи за алкоголь і куріння

22 June 2021, 13:56

Упродовж вихідних, з 19 по 21 червня, у Житомирі правоохоронці відпрацьовували місця відпочинку громадян і склали 13 адмінпротоколів.

Про це 22 червня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

Посилену увагу поліцейські та нацгвардійці приділили району Замкової гори в обласному центрі, де житомиряни та їх гості проводять дозвілля під час вихідних та святкових днів.

Територія скверу та довкола нього стала улюбленим місцем відпочинку містян. Утім подекуди гучні компанії та зловживання спиртним викликає нарікання жителів прилеглих будинків.

Відтак поліцейські та нацгвардійці упродовж вихідних працювали у районі Замкової гори, застерігаючи громадян від розпиття алкогольних напоїв на куріння у громадських місцях, припиняючи інші протиправні дії.

У більшості випадків відпочивальники дослухалися до застережень правоохоронців. Загалом понад 30 компаніям та окремим громадянам вони вказали на неприпустимість антигромадської поведінки. Утім, у разі відвертого ігнорування зауважень, поліцейські складали відповідні матеріали про адміністративні правопорушення.

Відео поліції

«Тож за ці дні у вказаному районі було зафіксовано 7 випадків розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях (ст. 178 КУпАП), ще 5 містян курили тютюнові вироби там, де це не передбачено законом (ст. 175-1). Один з відпочивальників вчинив дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП).

Відповідно до чинного законодавства причетним до правопорушень можуть загрожувати штрафні санкції», - повідомили в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 18 червня 2021 на Михайлівській у Житомирі чоловік з ножем чіплявся та погрожував перехожим і відвідувачам кафе. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патруль наряд поліції громадський порядок алкоголь куріння  
Матеріали по темі