Місто

Влада Житомира хоче дозволити приватній фірмі звести багатоповерхівку біля лікеро-горілчаного заводу

23 June 2021, 10:13

Влада Житомира збирається надати містобудівні умови та обмеження для проєктування об'єкта будівництва на земельній ділянці по вул. Святослава Ріхтера, 40.

Відповідний проєкт рішення виконкому 22 червня оприлюднений на сайті міської ради.

«Дозволити департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради надати ТОВ “ПОЛІССЯ ГРУП” відповідні містобудівні умови і обмеження для проєктування об'єкту будівництва на земельній ділянці за адресою: м. Житомир, вул. Святослава Ріхтера, 40 (кадастровий номер 1810136600:05:009:0002) за умови дотримання вимог чинного законодавства у сфері містобудування, земельних відносин та звернення до Центру надання адміністративних послуг з допустимим видом використання зони ВКВ (виробничо-комерційна зона): окремі багатоквартирні житлові будинки з житловими приміщеннями у верхніх поверхах та розміщення на нижніх поверхах об'єктів ділового, культурного, комерційного використання», - йдеться у проєкті рішення.

Зазначена земельна ділянка площею 1,1854 га знаходиться біля житомирського лікеро-горілчаного заводу і перебуває у приватній власності. Ділянка має цільове призначення «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості».

Скріншот з кадастрової карти

ТОВ «Полісся Груп» зареєстроване в Житомирі в жовтні 2018 року, статутний капітал – 551 тис. 020 грн, основний вид діяльності – лісопильне та стругальне виробництво. Засновниками товариства є двоє житомирян – Ватага Алла Леонардівна (51%) та Копилов Дмитро Олександрович (49%). В 2015 році Копилов, який є віцепрезидентом обласної федерації греко-римської боротьби, балотувався в депутати Житомирської міської ради від партії «Народний контроль».

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче надати статусу «вимушеної невідповідності вимогам Зонінгу» земельній ділянці по вул.Домбровського, 27-б та видати містобудівні умови і обмеження для будівництва торговельного центру: відповідний проєкт рішення виконкому був оприлюднений 15 червня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком земля вул.Ріхтера будівництво  
Матеріали по темі