Влада

​Влада Житомира створить робочу групу та знову звернеться до фірми родини Розенблат щодо припинення будівництва на Героїв Десантників

5 July 2021, 09:50

Жителі будинків з вулиці Героїв Десантників обурені новою забудовою і просять міську раду запропонувати фірмі Розенблатів іншу ділянку для багатоповерхівки.

Про це йшлося у виступі на початку другого пленарного засідання сесії міської ради 5 липня.

«Просимо міську раду взяти участь у перемовинах з власником Розенблатом (забудовник «Фаворит ОПТ» - ред.) щодо заміни земельної ділянки. Пропонуємо створити робочу групу з членів депутатського корпусу, представників управлінь, громадськості щодо законності продажу земельної ділянки рішенням 25-ї сесії Житомирської міської ради від 28.04.2005 року, де продали 0,4 га, а вже рішенням сесії від 29.09.2005 року про передачу земельних ділянок переможців аукціону київській фірми продали 0,42 га та 0,43 га, тобто більше, ніж затвердила сесія», - пояснив представник громадськості.

Мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що містобудівні умови на зведення багатоповерхівок не видані, з цього приводу йдуть суди, а робоча група буде створена.

«Пропоную депутатам створити робочу групу і ще раз підготувати звернення до власника щодо заміни земельної ділянки», - прокоментував виступ Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, місцеві жителі виступають проти будівництва багатоповерхівок на вулиці Героїв Десантників і в знак протесту зранку 17 березня 2021 перекривали дорогу на проспекті Миру.

Як повідомляв Житомир.info, перше пленарне засідання восьмої сесії Житомирської міської ради VIII скликання відбулося 17 червня 2021. Під час першого засідання розглянули 46 питань, 30 «земельних» питань та «Різне» залишили на друге засідання. Загалом у порядку денному чергової сесії міської ради було 77 питань. Друге пленарне засідання 8-ї сесії Житомирської міської ради розпочалось о 9.00 5 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада будівництво Фаворит Розенблат багатоповерхівка Героїв Десантників  
Матеріали по темі